Danse- og teatersentrum søker norske scenekunstkompanier til festivalen SummerWorks i Toronto, Canada i august 2019 (www.summerworks.ca)som ønsker å arbeide aktivt med nettverk og promotering i det Nord-Amerikanske markedet.
Frist: 1.juni

Masterstudentene i koreografi ved KHIO presenterer fredag 31.mai sine MA-prosjekter og deltar i samtaler med sine eksaminatorer og hovedveiledere. De fire prosjektene er: I dance You av Kyuja Bae, Gift of Stone av Katarina Skår Lisa, De Man Dem av Thomas Prestø og Lineage av Otto Ramstad.
Tid: Fredag ​​31. mai kl. 11.00 - 17.30
Sted: KHiO, Prøvesal 2

Dansens Hus mottar gjerne programmeringshenvendelser fra norske koreografer og koreografer som er bosatt og virksomme i Norge. Disse behandles av kunstnerisk leder og kunstnerisk råd. Man kan søke om intensjonsavtaler for kommende premierer og programmering som gjestespill.
Frist: 1. august

Bergen Dansesenter åpner for studioønsker for september-desember 2019, og lyser samtidig ut 1-2 produsentsaåmarbeid fra høsten, hvor BDS går inn med 10 - 20% administrasjonskapasitet for en dansekunstner. Frist: 1.juni

Skuespiller – og danseralliansen ansetter 20 scenekunstnere og utvider til totalt 102 ansatte scenekunstnere. De nye kunstnerne er ansatt på bakgrunn av søknadsrunden våren 2019. Det var 198 søkere, 131 skuespillere og 67 dansere. Kunstnerne som blir ansatt er bosatt i fire ulike fylker; Akershus, Hordaland, Oslo og Telemark.

Kunsthøgskolen i Oslo har tilsett Snelle Ingrid Hall som dekan ved avdeling dans i ei åremålsstilling for fire år. Snelle Ingrid Hall (49) er utdanna dansar frå Statens balletthøgskole og teatervitar frå UiO. Ho har brei erfaring både som utøvande kunstnar og koreograf, produsent og prosjektleiar i det frie scenekunstfeltet, og har i ei årrekke utvikla framsyningar, mellom anna i kompaniet Siri&Snelle som ho driv saman med Siri Jøntvedt.

Danse- og teatersentrum søker et kompani/kunstner til Korea – Nordic Connection programmet for 2019. Kriterier for å søke innebærer profesjonell arbeidserfaring og interesse for temaene inkludering, mangfold og ttilgang, interesse for koreansk scenekunst og villighet til å samarbeide med koreanske deltakere, villighet til å dele erfaringer og engelskspråklige kommunikasjonsevner på høyt nivå.
Frist: 1. juni 2019

Produksjonslokale/scenen på Grusomhetens Teater er ledig mellom 15. juli - 10. august 2019. Th’Line har blitt nødt til å avlyse sin booking og håper det finnes noen som har lyst til å leie denne perioden. Kontakt Th’Line v/ Ida Wigdel og Kristina Søetorp eller Lars Øyno v/ Grusomhetens Teater for priser og andre spørsmål.

Kulturdepartementet setter nå i gang en strategisk gjennomgang av scenekunstfeltet og tar sikte på å ferdigstille en strategi innen september 2019. Departementet har bedt aktører i scenekunstfeltet om å bidra med innspill til arbeidet. Her kan du lese Danseinformasjonens innspill.

Både Danseinformasjonen, Dansens Dager, Scenehuset og Dansearkivet er på sosiale medier. Her kan du få med deg alt fra videoklipp av Dagens TD-kort med Dansens Dager-ambassadør Martin Slaatto til aktuelle nyhetssaker, nye bøker til biblioteket, og aktiviteter på Scenehuset.

I forrige uke ble det kjent at dansekunstner og koreograf Mia Habib anmelder nettavisen Resett for medvirkning til spredning av hatefulle ytringer. Advokat Hans-Marius Graasvold som fremmer anmeldelsen på vegne av Habib og Norske Dansekunstnere (NoDa) påpeker at Resett har brutt norsk lov.

Randi Urdal har vært daglig leder ved Danseinformasjonen siden 1998, men ønsket i fjor en redusert stillingsprosent og mindre ansvar. Styret i Danseinformasjonen har derfor vedtatt en omorganisering av ledelsesstrukturen i virksomheten, innenfor eksisterende bemanning. Det betyr at det ikke har vært noen ledige stillinger å lyse ut.

Dansekunstner Camilla Spidsøe er tildelt Aase Byes Minnepris for 2018. Prisen ble delt ut etter Nasjonalballettens forestilling Ildfuglen/Vårofferet på Operaens hovedscene onsdag 27. februar. Danseinformasjonen gratulerer!