Foto: Øyvind Eide

Maja Roel Toril Solvang UTOPIA – Et drømspel fra Tøyen

UTOPIA – Et drømspel fra Tøyen er en politisk poetisk plattform og performance i ett – et sosialt drømmeprosjekt om letingen etter andre måter å være på, og etter nye måter å møte politiske utfordringer på.

Verdenssamfunnet står overfor mange kriser som gir dystre fremtidsutsikter. UTOPIA – Et drømspel fra Tøyen er en konstruktiv motpol til den dystre retningen verden går i.

Koreograf Maja Roel og dramatiker Toril Solvang har skapt en forestilling hvor ungdom fra Tøyen, hovedstadens mangfoldsperle og hipstermekka, er en del av det kunstneriske teamet.

Utopier, drømmer om mer rettferdige og harmoniske samfunn, har vært rettesnorer for flere politiske kamper. Politikk er endring utenfra, men i dette drømspelet vender vi oss mot det indre. For hvis vi ikke endrer oss innenfra, vil verden bestå som den er, og kanskje gå til helvete.

Troen på fantasien som noe viktig i seg selv, som livsviktig skaperkraft, er en av bærebjelkene i UTOPIA. Ideene våre formes av drømmer – drømmer med potensial til å skape endring. Hva drømmer ungdommer på Oslos beste østkant om? Solvang & Roel har fantasert frem «menneskedyret», et menneske som kan kommunisere på en annen måte og som har morfet seg til noe som er mer tro til naturen og seg selv. I prosjektet fanges Tøyens drømmer, og det vi ikke kan se vrenges frem og gjøres synlig.

Co-produksjon: Black Box teater og Nationaltheatret
Støttet av: Norsk kulturfond, Fond for lyd og bilde, Fond for Utøvende Kunstnere, Fritt Ord, Oslo kommune, Nabolags- og aktivitetsmidler for Tøyen og Grønland
Samarbeidspartnere: Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU), Aktivitetshuset K1Medvirkende:
Maja Roel, Konsept, Regi, Koreograf, Medskapende utøver, Produsent
Toril Solvang, Konsept, Regi, Medskapende utøver
Yosef Adam, Medskapende utøver
Ibrahim Fazlic, Medskapende utøver
Mariam Ghaffar, Medskapende utøver
Ilwad Ismail, Medskapende utøver
Mathilde Vagstein Omholt, Medskapende utøver
Renate Reinsve, Medskapende utøver
Elizabeth Safari, Medskapende utøver
Henrik Hoff Vaagen, Medskapende utøver
Seda Witt, Medskapende utøver
Julian Skar, Komponist, Musiker
Fredrik Floen, Scenografi, Kostymedesign
Ingeborg Staxrud Olerud, Lys
Olav Torbjørn Skare, Dramaturg
Ingeborg Husbyn Aarsand, Prosjektkoordinator
Karoline Bjune, Produsent
Runi Sveen, Produsent


Vis tidligere forestillinger