Foto: Helena Ratka / Juliane Schütz

Jenny Beyer (Tyskland) Nina Wollny Chris Leuenberger (Tyskland) DEUX

DEUX fokuserer på møtet mellom to personer som et intimt og samtidig kritisk arbeid.

Kravet om fysisk avstand som er pålagt oss av pandemien skaper spillerommet for tre pas de deux, hvor danserne Nina Wollny, Chris Leuenberger og Jenny Beyer inviterer hverandre til å danse i skiftende konstellasjoner over videokonferanse. De møter hverandre i et rom som de (ennå) ikke deler.

DEUX utforsker mulighetene som åpnes når vi jobber sammen, på avstand. Når det ikke er mulig å møtes personlig, blir søken etter samspill mer synlig enn noen gang. Hva trenger vi hverandre til? Hva betyr nærhet akkurat nå? Hva er verdien av det tomme rommet mellom oss?  Duettpartnerne blir bedt om å dele en solo-eksistens og finne nye måter å orientere seg overfor hverandre. Et nytt forestillingsrom dukker opp hvor utøverne og tilskuerne enda ikke vet hvem vi skal være.

DEUX er en hybridproduksjon som har premiere samtidig på DansiT i Trondheim, Kampnagel i Hamburg og online. Stykket er skapt som del to av en trilogi der Jenny Beyer og teamet undersøker potensielle møtemomenter i de klassiske danseformatene solo, pas de deux og corps de ballet.

Den uforutsigbare kvaliteten ved å vise seg frem i en forestilling, og gjøre den skriftlige koreografien håndgripelig gjennom møtet med publikum, er gjennomgående for Jenny Beyers koreografiske arbeid. Hun er med Chris Leuenberger og Nina Wollny koblet sammen i et langvarig kunstnerisk samarbeid.

DEUX ble opprettet som en del av øvingsformatet OPEN STUDIO i nært samarbeid med publikum tilstede både i rommet og digitalt. Jenny Beyer og teamet tilbyr gjennom DEUX bevegelsesmateriell som impuls til å dele refleksjoner og emner med publikum og å utvikle nye former for møter gjennom samarbeid.

Co-produsert av: Kampnagel Hamburg og DansiT – Dansekunst i Trondheim og Midt-Norge
I samarbeid med: K3 | TANZPLAN Hamburg og masterprogrammet “Contemporary Dance Education” i Frankfurt.Medvirkende:
Jenny Beyer, Kunstnerisk ansvarlig, Konsept, Koreograf, Danser
Chris Leuenberger, Koreograf, Danser
Nina Wollny, Koreograf, Danser
Jetzmann , Musikk
Øystein Lutro Blomsøy, Lysdesign
Henning Eggers, Lysdesign
Marian Regdosz, Scenografi
Helena Ratka, Video
Juliane Schütz, Video
Igor Dobricic, Dramaturg
Anne Kersting, Dramaturg
Gloria Brillowska, Kostymer


Vis tidligere forestillinger