Oslo Jazzdans Festival OJDF 2020 - 30. september kl 1800

Multi-bill

Jazz Ain't Nothing But Soul

© Tabanka

Tabanka har en rytmisk, virtuos og fysisk tilnærming til jazzen og er opptatt av sjangerens afrikanske opprinnelse, – en vinkling man sjelden ser på norske scener. Nå har de for første gang med seg live musikk på scenen – djembe, conga, kora og mbira.

Under den transatlantiske slavehandelen fra 1500-1800-tallet, tok afrikanere med seg sine kunstneriske og kulturelle uttrykk til Amerika og Karibia, der de tok ny form i den fiendtlige hverdagen i koloniene. Dette utviklet seg etterhvert til det vi blant annet kjenner som jazz - en sammenvevd kunstart av både musikalske og dansede uttrykk.

Den afrikansk-amerikanske befolkningen i New Orleans har en ekstra sterk tilknytning til Haiti og Voudou. Voudou er en danset religion som har røtter i Vest Afrika. Jazz Ain't Nothing But Soul viderefører denne rytmiske arven i en forestilling som er raus med rytme, motstand og bevegelse


Medvirkende:
Thomas Talawa Prestø, Koreograf, Konsept, Produsent
Sollo Diarra, Musiker
Wolman Michelle Luciano, Danser
Lacky Mahamed, Danser
Ekperedinma Clarice Okeke, Danser
Rena Onye, Danser
Victor Amel Olivares Pedersen, Danser
Joel Ramirez, Danser
Sarjo Sankareh, Danser
Pearl Tawiah, Danser
Sidiki Camara, Musiker
Cecilie Graven Engseth, Lysdesign
Mo9k , Kostymer

Minnie the Moocher

© Johansson/Itland

Minnie the Moocher tar utgangspunkt i Cab Calloways udødelige klassiker med samme navn fra 1932. Aurora Haugen Itland danser karakteren Minnie og hennes mange skjebner, mens Carl André Johansson danser mennene hun møter på veien.


Medvirkende:
Aurora Louise Haugen Itland, Koreograf, Danser
Carl André Johansson, Koreograf, Danser


Oslo Jazzdans festival 2020 viser to forestillinger hver dag fra 28. september til 1. oktober. I hver forestilling vises to verk.

30. september kl 1800 vises et utdrag fra Jazz Ain't Nothing But Soul av Tabanka Dance Ensemble og Minnie The Moocher av Aurora Haugen Itland og Carl André Johansson.


Verdt å merke seg: Fredag 2. oktober er det workshop med Jon Ole Olstad kl 10 og 12. Og panelsamtale kl 1800 med Thomas Prestø, Iselin Ruiz og Oda Fjell. oslojazzdansfestival.no/soknadsinfo-ojdf-2020

Medvirkende:
Natalie Dahl, Kunstnerisk ansvarlig, Konferansier
Ingvild Vaagsether, Kunstnerisk ansvarlig, Konferansier


Vis tidligere forestillinger