Foto: Tale Hendnes

Carte Blanche Øy

Inspirert av russiske skogs-hooligans, okkult horror og stille dagdrivere tar Carte Blanche-danser Ole Martin Meland igjen på seg rollen som koreograf og slår seg sammen med den eksperimentelle pop-duoen Smerz. Sammen med syv dansere fra kompaniet skaper de bestillingverket Øy i dette etterlengtede samarbeidet mellom Borealis og Carte Blanche.

Melands koreografiske arbeid kretser rundt eksistensielle spørsmål. Det fysiske språket er direkte og upolert. Hans særegne koreografiske uttrykk smeltes sammen med Smerz sitt intenst fengende lydbilde inspirert av horror og romanse, muskler og gitarer, kammermusikk og finkultur – alt på samme tid. Duoen som består av Catharina Stoltenberg og Henriette Motzfeldt har de siste årene vokst frem som et sterkt bidrag til den elektroniske musikksjangeren, og fremfører musikken live under forestillingen

Øy
er et samarbeid mellom Borealis og Carte Blanche der eksperimentell musikk og samtidsdans føres sammen. De inntar et av byens signalbygg – KODE 2 – og fyller gallerirommet med musikk og dans skapt av noen av de mest dynamiske og visjonære kunstneriske kreftene Norge har å by på per dags dato.Medvirkende:
Ole Martin Meland, Koreograf, Danser
Timothy Bartlett, Danser
Sebastian Biong, Danser
Karen Lynne Bjerknesli, Danser
Aslak Aune Nygård, Danser
Guro Rimeslåtten, Danser
Mathias Stoltenberg, Danser
Irene Vesterhus Theisen, Danser
Henriette Motzfeldt, Musikk
Catharina Stoltenberg, Musikk
Silje Grimstad, Lysdesign


Vis tidligere forestillinger
Foto: Tale Hendnes