Forum for nordnorske dansekunstnere Jubileumsforestilling - FNND 30 år

Multi-bill

When Boys Cry

Foto: Dagmara Wojtanowicz

When Boys Cry er en sterk og tankevekkende danseforestilling om seksuelle overgrep. Forestillingen er basert på faktiske hendelser og belyser menn som offer.

Publikum tas med inn i det som kan virke som bare et mareritt og en ung manns kamp mot gjerningsmannens brutale jerngrep. Bevegelsene i samspill med det intense lydbildet skaper en energi som er til å ta og føle på. En reise tilbake i tid og en frykt for fremtid utspiller seg i et av koreografens kanskje mest betydningsfulle arbeider.


Medvirkende:
Thomas Voll, Koreograf, Danser

Eksogen

Foto: Kristina Langree

Eksogen er den første forestillingen til det nyetablerte nordnorske dansekompaniet Intakt. Forestillingen kombinerer flere kunstneriske elementer for å skape et dynamisk uttrykk. Samtidsdans, live prosjektert videokunst og elektronisk musikk smeltes sammen til et dystert perspektiv på menneskelig bevissthet;
“that which we do not bring to consciousness appears in our lives as fate” – C.G Jung.

Støttet av: Fri Scenekunst Dans – Norsk Kulturråd, Forum For Nordnorske Dansekunstnere, Tromsø Kommune, Steinerskolen i Tromsø, Kulturskolen i Tromsø, Tvibitstigen og Dansearena nord.
Medvirkende:
Mathilde Caeyers, Konsept, Koreograf, Medskapende danser, Stemme
Lise Damsgård, Medskapende danser
Sofie Andrea Westvik, Medskapende danser
Gustav Jørgensen, Musikk
Peder Unger Weierholt, Scenografi, Teknikk
Nicolas Horne, Lysdesign, Videodesign
Linda Birkedal, Produsent

Mitt opprør mot oppdrettMaya Mi kommer fra Karlsøya. Store deler av øya er naturreservat på grunn av et rikt mangfold av kulturlandskap med sjeldne vekster og gammel skog. I 2015 besluttet politikerne i Karlsøy å opprette et åpent oppdrettsanlegg ved Korsnes, da besluttet Maya Mi å bruke sin kunst som aktivisme og overlevelsesmekanisme.

Det handler om forholdet mellom den ville naturen og den kultiverte kulturen. Hvem eier havet? Hvordan var det før? Og hvem er det som i dag har ansvaret for å ivareta havet vårt på en forsvarlig måte? Hva gjør vi hvis rekene og raudåta forsvinner? Skal vi spise penger da?


Medvirkende:
Maya Mi Samuelsen, Koreograf, Prosjektansvarlig, Danser
Håkon Oftung, Komponist, Musiker
Hanne Synnøve Nilsen, Scenografi


I anledning Forum for nordnorske dansekunstneres 30 års jubileum inviterer de til Jubileumsfestival 7. - 11. august med fokus på nord-norsk dansekunst. Les mer

Jubilleumsfestivalen – FNND 30 år er støttet av Samfunnsløftet, Sparebank1 Nord-Norge.


Vis tidligere forestillinger