Foto: Lukas Hartvig-Møller

Fabio Liberti (Italia) Don't, kiss

Don't, kiss er en forestilling om avhengighet og mellommenneskelig avhengighet. Den fysiske kontakten understreker naturen til dette symbiotiske forholdet forenet av et ubrytelig bånd av valg og behov.

Den spesifikke utfordringen for danserne ligger i å opprettholde leppelåsningen gjennom hele stykket. Et kyss, et kontaktpunkt som samtidig er grensen og gnisten, et momentum og en friksjon av en rå og dyrisk vilje som lett kan transformeres til noe som er påtvunget utenfra.

Ettersom stykket utvikler seg, mister kysset sin poetiske verdi. Det som først oppfattes som et kyss, med medfølgende romantisk konnotasjon, forvandles kun til en fysisk begrensning - et hinder å overvinne. Kanskje et fengsel som noen har skapt for seg selv; et fengsel som man kan elske.

Forestillingen introduserer også temaet homoseksualitet. Tematikken er usagt, men kommer av det faktum at to mannlige dansere utfører duetten. Det er ikke ikke intensjonen å lage et poeng eller budskap med det (selv om det kan bli det), bare rett og slett et fysisk faktum. 

Medvirkende:
Fabio Liberti, Koreograf, Danser
Jernej Bizjak, Danser
Per-Henrik Mäenpää, Musikk


Vis tidligere forestillinger