Foto: Helge Hansen

Carte Blanche Nororoca

I hjembyen Rio de Janeiro har den prisvinnende dansekunstneren Lia Rodrigues mange jern i ilden. Hun har bygget opp sitt eget internasjonale kompani, Lia Rodrigues Companhia de Danças, startet dansefestivalen Panorama, og er grunnlegger av Centro de Artes da Maré, et senter for kunst og kultur som ligger i favelaen.

Nororoca tar utgangspunkt i Rodrigues' forestilling Pororoca fra 2009. Ordet «pororoca» stammer fra det tupianske språket. «Poro’rog» er et kraftig tidevannsfenomen som oppstår der saltvann og ferskvann møtes i elvemunningen til Amazonas. I den nye forestillingen er det brasiliansk og nordisk danseestetikk som møtes.

Prosessen frem mot premiere starter i favelaen Maré, et av Rios største slumområder, der danserne i Carte Blanche møter Lia Rodrigues for første gang. Denne kulturutvekslingen mellom dansere og koreograf skaper en gjensidig forståelse, som danner grunnlaget for Nororoca.

For Rodrigues er kunst et medium for å uttrykke meninger. Som koreograf utforsker hun menneskelige relasjoner og gruppedynamikk. Resultatet blir ofte vakkert, rått og overraskende intimt når forestillingene hennes møter publikum.

Medvirkende:
Lia Rodrigues, Koreograf
Adrian Bartczak, Danser
Timothy Bartlett, Danser
Sebastian Biong, Danser
Karen Lynne Bjerknesli, Danser
Caroline Eckly, Danser
Dawid Lorenc, Danser
Daniel Garcia Mariblanca, Danser
Ole Martin Meland, Danser
Aslak Aune Nygård, Danser
Guro Rimeslåtten, Danser
Noam Eidelman Shatil, Danser
Tilly Sordat, Danser
Mathias Stoltenberg, Danser
Irene Vesterhus Theisen, Danser
Nicolas Boudier, Lysdesign
Amália Lima, KoreografiassistentDatoTidStedBilletter
07.09.20211900 Festiviteten, Haugesund  

Vis tidligere forestillinger