Foto: Tine Declerck

Meg Stuart / Damaged Goods (Belgia) Tim Etchells (England) Shown and Told

Shown and Told er en foranderlig og skjør collage av en forestilling. Den springer ut av improvisasjon i studio og blander det planlagte, det nedskrevne og det faste med fritt spill. Tittelen minner om de to første ordene i Jon Fosses postmoderne essaysamling «Frå telling via showing til writing», bare likestilt og satt i fortid for å formidles i sanntid.

Shown and Told er resultatet av et møte mellom koreografen Meg Stuart og forfatter og regissør Tim Etchells. De to har funnet hverandre i en rik, men enkel ide om mennesket, at hver og en av oss utgjør en møteplass for flere forskjellig stemmer, impulser og tilstedeværelser. Det finnes mange krefter, fortellinger og muligheter som virker i oss i et hvert øyeblikk. Stykket viser hvordan bevegelse, bilde og føring av kroppen virker sammen, og den forskjellige tilnærmingen i arbeidsmåte, personlighet og følelser hos de to kunstnerne.

De to utøverne – hun som viser først og fremst; den postmoderne koreografiens mørkest madonna, amerikaneren i kunstnerisk landflyktighet på kontinentet, og han som forteller; teaterpoesiens mest utpregede hooligan – utvikler språklige og fysiske bilder som er overraskende som livet selv, alt mens de holder gang i en samtale som snart er ganske tøff i stilen, snart rørende, snart komisk. Forestillingen er imponerende lavmælt, og såpass mangetydig at den spiller videre hos publikum og utvikler seg i hukommelsen lenge etter at den er ferdig.

Medvirkende:
Tim Etchells, Konsept, Utøver
Meg Stuart, Konsept, Utøver
Gilles Roosen, Lysdesign
Annabel Heyse, KostymerDatoTidStedBilletter
26.10.20181800 USF Verftet, Bergen  bit-teatergarasjen.no
27.10.20181800 USF Verftet, Bergen  bit-teatergarasjen.no