Sara Fellman You and me

Hvordan kommer mennesket seg gjennom livet? Er de fleste ærlige med seg selv eller går man inn i roller basert på forventninger. Hva kreves for å være tro mot seg selv?

You and me er en forestilling om identitet, motstridene følelser og den indre kamp i mennesket. Vi følger en eldre mann og hans hemmelige ønske; å være kvinne. Vi ser han først i hans hverdagsliv, der han beveger seg sakte med seige, krokete ben, han skriver i boken sin, han skjuler sin hemmelighet og går gjennom livet uten glede, uten tilstedeværelse, uten appetitt. På et tidspunkt skjer likevel forvandlingen - den gamle mannen hengir seg til sin skjulte drøm og skatt, og viser seg som den delen av seg han vil være. Han innhentes dog av seg selv, og sin selvundertrykkelse. Den indre kamp er i gang mellom ønsker, drømmer, selverkjennelse, fordømmelse, forventninger og gamle mønstre.

Forestillingen er en kombinasjon av den gamle japanske danseformen butoh og teater. Butoh oppsto på 1950-tallet i kjølvannet av andre verdenskrig, startet av Tatsumi Hijikata og Kazuo Ohno. Etter hvert har Butoh utviklet seg med flere grener, stiler og teknikker, og her har Sara Fellman brukt elementer av dansen flettet inn i fysisk teater for å skape dette egne universet. 

Medvirkende:
Sara Fellman, Regi, Ide, Utøver
Jan Skomakerstuen, Lyddesign
Jamie Martinez, Lydklipp


Vis tidligere forestillinger