Foto: Elinor Ström

Siri & Snelle produksjoner Collapsing Distance

Det kommer til et punkt der det er like naturlig å se tilbake som frem, når det er viktig å reise langt – eller kort – for å møte de som var med deler av veien, de som insisterer på at livet er nå – alltid. Når dansen er å ligge under et pledd halve dagen i Göteborg eller å gå i Women’s March i New York. Når dansen må defineres på nytt, og det er avgjørende å aktivt kollapse avstanden mellom kunst og arbeid, estetikk og livet, alder og erfaring, det lokale og globale.

Det er da midtlivskvinnen trer frem. Hun som vil at vi skal holde hverandre i hendene mens vi løper, mens vi lytter. Hun som vil ta plass. Hun som ikke vil holde kjeft og ligge i en krok. Gjennom filtrene mestring, feminisme og poesi byr hun på et krevende nærvær – et aggregat av sanseligheter og persepsjoner. Tål det.

Collapsing Distance er en undersøkelse av ”verden & livet & dansen” der Siri & Snelle har oppsøkt kvinnelige dansere de har kjent og fulgt, støttet og blitt støttet av gjennom mange år, og som deler interessen for det dype, kinestetiske arbeidet, alvoret, humoren og dansegleden. Vitale elementer i prosjektet er det nomadiske, fragmenterte og tidsbestemte, som gir prosjektet mulighet for å informeres av ulike omgivelser og forhold.

Samprodusent: Dansens Hus
Støttet av: Norsk kulturrådMedvirkende:
Ingrid Snelle Hall, Konsept, Koreograf, Utøver
Siri Jøntvedt, Konsept, Koreograf, Utøver
Katarina Eriksson, Utøver
Johanna S. Meyer, Utøver
Evelina Dembacke, Lysdesign
Øystein Moen, Lyddesign
Elinor Ström, Konsulent rom/visuelt
Annika Ostwald, Produsent
Margrethe Nandrup Rylander, Produksjonsassistent


Vis tidligere forestillinger