Foto: Efrat Mazor Goldberg

Yaniv Cohen You look like you

I denne forestillingen utforskes potensialet i mellommenneskelig kommunikasjon mellom publikum og en utøver, mellom flere hoder og en kropp.

Hver forestilling introduserer en ny danser for publikum. Ut ifra det blir forestillingen til. Publikum inviteres til å instruere og kommentere det danseren gjør. Denne tolker alle innspill fortløpende. Ord blir handling. Resultatet er en delt koreografi, et intimt og lekende verk, som helt og holdent blir til gjennom risiko, selvutlevering og eksperimentering. You look like you er både vågalt og ladet med følelser.

Rommet er allerede noenlunde definert og innredet både estetisk og etisk, akkurat passe stort til utfoldelse, lite nok til intimitet – en ramme for det uvisse og ukjente som vil oppstå mellom danseren og tilskueren. You look like you handler om viljen til å kommunisere gjennom kunst, og ta ansvar for de forhåpninger som vekkes i mulighetene, og komplikasjonene, for ikke å nevne frykten, og alle de andre følelsene mellom sjenanse og verdighet hos utøver og hver og en av publikum. Hensikten er ikke å skape noen dramatisk katarsis, men å øke bevisstheten og tilstedeværelsen i møtet med handlekraft. Inntrykket av at alt kan skje skal fylle dette rommet og sette danseren i en tilstand av fullt fokus, en hyperaktiv variant av den stemningen man gjerne forbinder med å ligge for døden og spørre seg selv: hvis jeg kunne gjøre dette en gang til, ville jeg gjort det annerledes?

Co-produksjon: Hessisches Staatsballett (Germany), Carte Blanche, BIT Teatergarasjen, Bærum Kulturhus Regionalt Kompetansesenter for Dans (Norway)
Støttet av: Kulturrådet & Miphal Ha-pais

Medvirkende:
Yaniv Cohen, Koreograf, Utøver, Utøver, Produsent
Sudesh Adhana, Utøver
Gisle Martens Meyer, Musikk, Lyd, Teknisk design
Simen Aanerud, Scenografi
Martin Flack, Lysdesign
Itay Galim, Software design
Amit Gour, Kunstnerisk veileder
Asher Lev, Kunstnerisk veileder
Andrea Spreafico, Kunstnerisk veileder
Inés Moldskred Belli, Produsent
Marianne Haugli, Utøver før 2018
Dror Liberman, Utøver før 2018
Amy Pender, Utøver før 2018
Louis Schou, Utøver før 2018


Vis tidligere forestillinger
Foto: Efrat Mazor Goldberg

Foto: Yaniv Cohen