© Kartellet

Kartellet Kan du komme ned og hente meg igjen?

Kan du komme ned og hente meg? hadde premiere i 2014 og er spilt rundt 20 ganger. I 2019 hadde Kartellet nypremiere med ny musikk av Benjamin Mørk. Publikum får sitte midt imellom tre utagerende menn, og oppleve er danseforestilling som er nær, både i avstand og i tema. De to danserne, Inge Martin Helgesen og Sigurd Johan Heide har et nostalgisk, men røft utrykk, og utnytter sin kroppslige kunnskap for å balansere på eggen av lek og alvor. Musiker Benjamin Mørk trakterer mekanisk piano, og har bearbeidet det musikalske materialet til vår tilstand: En tilstand av mannlig fysikalitet, alvor og lek. Voldsom lek.

 

Hele forestillingen er bygget opp rundt det å se livet sitt passere i révy: huske både det gode og det vonde, og så ærbødig gi seg hen til jorden igjen:

 

Kan du komme ned og hente meg igjen?
Vi har årsak og virkning. Og vi har forgjengelighet.
Og fordi vi har forgjengelighet, så vil alt som starter, opphøre.
Alt som kommer sammen, vil gå fra hverandre igjen. Musikken vil starte, og bli borte. Dansen begynner, for til slutt å ikke være mer.
Alt som er bygd opp, vil gå i stykker.
Kan du komme ned og hente meg igjen?

Nina Fjeldet har vært produsent for forestillingen, og vært viktig i utarbeidelsen av konseptet. Forestillingen er støttet av Folkemusikk Nord, Fond for utøvende kunstnere og Kulturrådet.

NB: Anbefalt aldersgrense 12 år.

Medvirkende:
Sigurd Johan Heide, Koreograf, Danser
Inge Martin Helgesen, Danser
Benjamin Mørk, Komponist, Mekanisk piano
Kartellet , Visuelt design
Eilif Bremer Landsend, Filmfotograf, FIlmklipper
Nina Fjeldet, ProdusentDatoTidStedBilletter
07.11.20202000 Riksscenen, Oslo  

Vis tidligere forestillinger