Høyskolen for dansekunst vil fra høsten 2020 ha plass til å innpasse noen få studenter i bachelorgraden dansekunst og koreografisk tenkning. Opptaket gjelder for studieårene 2020-2022, totalt 4 semester på fulltid. Søknadsfrist 18. mars.

Gjennom seks unike studieprogram får studentene mulighet til å utvikle sitt utøvende og skapende kunstneriske uttrykk. De får utvikle ferdigheter, kunnskap og refleksjon knyttet til dans, koreografi og pedagogikk. Les mer og sjekk ut de ulike søknadsfristene.

Norges dansehøyskole er nå en del av Høyskolen Kristiania. De tilbyr en bachelorgrad i dans med pedagogikk, med fordypning i jazzdans eller samtidsdans. Neste søknadsfrist er 15. februar 2020.

Universitetet i Stavanger tilbyr bachelor i dans. Studiet har hovedfokus på samtidsdans og omfatter både praktiske og teoretiske emner. Som student får du blant annet daglig trening i samtidsdans, i tillegg til repertoar, improvisasjon og koreografi. Søknadsfrist er 15. desember 2019.

Bårdar Akademiet tilbyr to-årig fagskoleutdanning i dans og musikkteater (se film) som gir 120 fagskolepoeng. Bårdar International tilbyr ettårig påbyggingsstudium i dans. Studiet bygger på to-årig fagskoleutdanning, tilsvarende utdanning eller realkompetanse.

Nå er de første norske studentene i New York, og klare for et semester med dans på Peridance. De får 10 dansetimer av fritt valg inkludert i et semester på 14 uker.De får norske studiepoeng og fullt lån og stipend fra Lånekassen.