Dansens Hus mottar gjerne programmeringshenvendelser fra norske koreografer og koreografer som er bosatt og virksomme i Norge. Kun norske dansekunstnere eller dansekunstnere som jobber og bor i Norge, kan søke Kunstnerisk Råd. Øvrige dansekunstnere er velkomne til å sende sine forslag til kunstnerisk leder Samme Raeymaekers / cc-produsent Saskia Wieringa. Neste søknadsrunde vil være i januar 2021. Søknadsfristen er tirsdag 5. januar kl. 13.00.

Disse behandles av kunstnerisk leder og kunstnerisk råd (KR). KR møtes halvårlig for å gå gjennom forespørslene. Man kan søke om:

- intensjonsavtale for kommende premiere
- programmering med urpremiere
- programmering som gjestespil

Man kan ikke søke flere ganger med samme prosjekt.

Kunstnerisk råd består av:
Samme Raeymaekers: kunstnerisk leder Dansens Hus.
Charlotte Vandevyver: nestleder i P.A.R.T.S., Belgia (skolen til koreograf Anne Teresa De Keersmaeker), tidligere danseprogrammør Artcentre STUK Leuven, Belgia.
Torunn Robstad: dansekunstner og førsteamanuensis og programansvarlig for masterstudiet i dans på KhiO. Utdannet ved Den Norske Operas Ballettskole og ved Alvin Ailey American Dance Center.
Zezé Kolstad: dansekunstner og koreograf utdannet fra fra London Studio Centre og KHiO. Hun har jobbet som dansekunstner innen det frie feltet i Norge og England, og satt opp egne produksjoner for voksne og barn.

Les mer om Kunstnerisk råd her
De ber om at programmeringsforespørsler sendes inn på engelsk på grunn av den internasjonale sammensetningen av Kunstnerisk Råd.

Trykk her for å sende inn din programmeringsforespørsel.
Les mer HER

DH01

Foto: Fredrik Floen fra Spectral av Fiksdal/Floen