Gulljerven deles ut av Scenekunstbrulket og går til ulike aktører som jobber i scenekunstfeltet for barn og unge. Det er en pris som skal hedre scenekunstnere, kompanier, utøvere, teknikere, turnéleggere og alle andre som står på for å få scenekunsten ut til barn og unge i hver krik av Norge. Gulljerven deles ut under Showbox i desember 2020 og frist for å nominere kandidater er 1. november.

Nykommer-prisen
Har et nytt kompani eller en utøver kommet på banen og tatt barn og unge med storm? Er det noen du ser kommer til å bli det nye store i scenekunstfeltet for barn og unge? Noen som fortjener at resten av feltet blir oppmerksomme på dem?

Morsomste turnéhistorie
Og ja, den må fortelles! Denne prisen går til en utøver, et kompani, en turnelegger eller en arrangør som har på ett eller annet vis forårsaket verdens morsomste turnehistorie!

Beste tilbakemelding
Denne prisen går til den beste tilbakemeldingen en utøver eller kompani har mottatt fra sitt publikum. Det kan være positive, gledesstrålende, rare, uforstående eller rasende tilbakemeldinger. Tilbakemeldingen nomineres som et «sitat». Oppgi også hvilken forestilling tilbakemeldingen gjelder.

Kabeltrekker-prisen
Denne prisen går til en stødig tekniker som vet å trekke sin kabel. Den kan også gå til en danser, skuespiller eller utøver som viser sterkt engasjement og utsøkt presisjon under opp- og nedrigg.

Partner hjemme alene-prisen
Denne prisen går til den beste partneren som holder ut med at samboer, kjæresten eller ektefellen lever store deler av livet på veien. Den kan også gå til den mest utslitte partneren, som har en samboer, ektefelle eller kjæreste som stort sett treffes i helgene.

Pris til godt vertskap
Er det en skole, et kulturhus, en institusjon eller et fylke det alltid er fantastisk å komme til? Noen som har gjort det lille ekstra for å sørge for at ting går som smurt?

Åpen klasse
Denne prisen kan du selv begrunne. Den nominerte kan være i produksjonsapparatet, administrasjon, utøver eller tekniker.

Les mer HER

Gulljerven01