Dans/5 er på jakt etter deg som har en idé og vil utforske den som en del av Dans/5 2021. Vil du jobbe med ditt danseprosjekt, være en del av et fellesskap og vise det du har jobbet med for et publikum? Da er det bare å fylle ut søknadsskjema. Du kan enten søke alene eller sammen med andre. Søknadsfrist 27. april.

Oslo Fringe Festival går av stabelen for første gang 25. - 29. august 2021, og nå kan scenekunstnere og teaterkompanier søke om å spille under festivalen. Festivalen er en teaterfestival som skal samle og løfte frem byens scenekunstnere og frigrupper. Søknadsfrist er 11. april.

For sesongene vår og høst 2022, og vår 2023, søker Dans Sørøst-Norge / Bærum kulturhus nye produksjoner av ulik størrelse og format, og for alle aldre, innen dans og scenekunst. Både erfarne og nyetablerte dansekunstnere, gjerne med tilknytning til Sørøst-Norge eller Viken, oppfordres til å søke. Søknadsfrist er 5. mai.

Engelske Lisa Baxter er kvinnen bak The Experience Business og hun interesserer seg for publikum og de opplevelser kultursektoren tilbyr dem. I sine webinarer stiller hun seg alltid på kunstnerens side og tar utgangspunkt i den kunstneriske intensjonen. Webinaret arrangeres den 21. april av Dansearena nord, og påmeldingsfrist er 14. april.

Panta Rei Danseteater og Dansens Hus arrangerer webinaret Kunst, selvledelse og endringsledelse, den 26. april. Hvordan lede seg selv og hvordan takle endring som kunstner? Med foredrag og samtaler, ønsker de å ta tak i de aspektene som det legges mindre vekt på i kunstneres utdanningsforløp. Webinaret er gratis og påmeldingsfrist er 21. april.

CODA Oslo International Dance Festival er en av partnerne i Big Pulse Dance Alliance (BPDA) som er et nettverk av 12 europeiske dansefestivaler og -institusjoner. De lanserer nå Big Pulse Open Air Commissions. Er du interessert i å utvikle en mobil utendørsforestilling med fokus på bærekraft? Søknadsfrist fredag 16. april.

For andre år på rad tilbyr Nagelhus Schia Productions’ en egen residensordning for koreografer. Koreografresidensen strekker seg over to uker og gir en profesjonell koreograf mulighet til å arbeide prossessorientert sammen med våre dansere fra NSP 2 – et nasjonalt talentprogram for samtidsdans. Mottakeren får et stipend på 20 000 kroner, tilgang til studio i to uker samt et sted å bo om nødvendig. Søknadsfrist er 1. juni.

Ice Hot Nordic Dance Platform er et arrangement som presenterer nordisk samtidsdans for blant annet programmører fra hele verden. Programmet består av forestillinger og "pitch"-presentasjoner. Ice Hot Helsinki 2022 arrangeres i Helsingfors, Finland, 9. - 13. februar 2022. Søknadsfrist er 19. april.

RIFF; R.E.D. International Film Festival arrangeres fra 25. juni -3. juli. Festivalen søker filmer som har elementer av bevegelse og dans i seg. Søknadsportalen er åpen fra 1. februar til 20. april.

Platform Nord announce a Nordic call for participation in the MEDITERRANEA 19 Young Artists Biennale, held in the Republic of San Marino in October 2020. The theme and title of the biennale is the School of Waters. Frist: 26. januar

Les mer

31. januar - 1.februar 2020 går barnas kunstfestival av stabelen på Ælvespeilet kulturhus i Porsgrunn. Festivalen er et tverrkunstnerlig prosjekt initiert av Dansekunst i Grenland og innehar bl.a. danseforestillinger, film, visuell kunst og litteratur for barn i alle aldere. Frist: 15. september

Les mer

Danse- og Teatersentrum forvalter disse tilskuddsordningen som skal bidra til at profesjonelle scenekunstnere og kulturaktører får økte internasjonale muligheter. Bransjetilskudd har løpende frist mens reisestøtten har frister: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. september og 1. november.

Les mer

Dansearena nord kan tilby koreografer, dansekunstnere og andre som jobber med dans som kunstform produsentstøtte. Løpende frist. Les mer

Atalante i Götenorg er en artistdrevet scene med gjestespill, sam- og egenproduksjon. De lyser nå ut en open call for gjestespill høsten 2019. Send søknad med prosjektbeskrivelse innen 1. november

Les mer