Alexander-institutt Oslo (Torggata 10) tilbyr timer og workshops innen Alexander-teknikken, som er en praktisk metode for å bruke kroppen effektiv og balansert. Velimir A. Barisic er tidligere danser og har lang erfaring innen undervisning i teknikken.

Les mer

Lyst til å utfordre deg på tekst? Skuespiller- og danseralliansen har invitert tre ulike skuespillere / regissører / pedagoger som arbeider med ulike tekstformater, - fra klassisk til samtid. Kurset krever ingen forkunnskaper, annet enn at du er danser og har lyst til bli litt bedre på tekst og tekstformidling. Les mer og meld deg på her

PRAXIS Oslo er en arena hvor profesjonelle scenekunstutøvere innen dans, teater og performance gjennom innblikk i hverandres praksiser kan dele og diskutere ulike kunstneriske prosesser med kollegaer i feltet. Bakgrunnen for ideen er egne tanker rundt hva som er relevant trening for utøvende scenekunstnere, og nysgjerrighet rundt andre utøvende kunstneres praksis.

Skuespiller- og danseralliansen arrangerer flere kurs våren 2020. Blant annet i excel og budsjettering, tekstformidling og dramaturgi. I tillegg kommer Deborah Hay til Oslo for å holde workshopen "The Prepared Body”. Hun vil også holde performance-foredraget "A Lecture on the Perfromance of Beauty" den 20. mai.

Kurset passer for alle som er glad i å bevege seg. Pedagog Kjersti Kramm Engebrigtsen starter med en enkel oppvarming før hun introduserer en del danserisk materiale. Gjennom hele timen legger Kjersti vekt på pust, tyngde, balanse og gleden over å bevege seg til fin musikk. Hun avslutter undervisningen med utstrekning og avspenningsøvelser.

Flokk Workshop er en samarbeidsplattform innen samtidsdans, der fokus er satt både på kompetansehevelse og som et forprosjekt innen danse- og scenekunst. Sulekha Ali Omar ønsker å invitere erfarne kunstnere til å utforske sin egen språklige og kroppslige utvikling og forståelse i samspill med kommunikasjon på West End Studios i Oslo 9. - 20 september.

Les mer

Long’n Lean (R) stretching-yoga med Birgitta Strobel begynner igjen i januar 2019 på Volvat medisinske senter på Majorstuen, torsdager klokken 1730-1845 fra 17. januar.

Skuespiller- og danseralliansen ønsker å være en ressurs i scenekunstfeltet og tar gjerne imot forslag til samarbeid om workshops, masterklasser og kurs for skuespillere og dansere, på e-post: post@skuda.no