© Inés Belli

Inés Moldskred Belli Metasexy

Den 17. november strømmer Dansens Hus forestillingen på nett. Det er første gang  Dansens Hus strømmer en hel forestillingLes mer her. Billetter: vier.live/act/metasexy

Metasexy er en forestilling som uredd tar for seg kvinnen som begjærs-, beundrings-, skjønnhets- og nytelsesobjekt. I denne forestillingen fortsetter koreografen Inés Belli sin utforskning av forventninger og normer gjennom en kompleks og overraskende vev av referanser. Metasexy ser nærmere på fremstillinger og forståelser av kvinneskikkelsen i populærkulturen. Forestillingen navigerer gjennom referanser fra jazzdans, kommersiell dans og populærkultur i forhandlinger mellom kropp, kjønn og samfunn, og skaper et frirom der det legges nye premisser for kvinnen som subjekt, kropp og kulturelt fenomen.

Inés Belli er en ung dansekunstner som er opptatt av hvordan vi kan se og tenke nytt rundt normer og strukturer i samfunnet med koreografi som kritisk verktøy. Gjennom forskyvning og forvirring av tilskuerens blikk og utøverens praksis, skaper hun sterke estetiske uttrykk og komplekse koreografiske strukturer.

tøttet av Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde og Fond for utøvende kunstnere.
Samprodusert av Dansens Hus.Medvirkende:
Inés Moldskred Belli, Koreograf
Natanya Helena Kjølås, Danser
Sara Enger Larsen, Danser
Amie Mbye, Danser
Rina Rosenqvist, Danser
Sunniva Lindgaard, Musikk
Elisabeth Kjeldahl Nilsson, Scenografi, Lysdesign
Solveig Styve Holte, Kunstnerisk veileder
Alva Brosten, Kostymer
Marit Falla Eriksen, Produsent


Vis tidligere forestillinger