© El Conde de Torrefiel

El Conde de Torrefiel (Spania) LA PLAZA

Du står midt på et stort torg, omgitt av mennesker med uklare ansikter. De ligner mannekenger. LA PLAZA av den sveitsisk-spanske duoen El Conde de Torrefiel kan muligens komme til å tulle med hodet ditt som tilskuer og arbeidet kan oppfattes som et stykke science fiction for scenen. Vi møter tre “dimensjoner”; det fiktive scenerommet, gatene der man står midt i offentligheten og hjemmets private sfære. Scenen omskapes til en folkefylt agora av menneskeskapte situasjoner og scenarier. Noen trivielle, andre underlige eller uhyggelige. Som tilskuere knyttes vi til disse menneskene på ulikt vis. Assosiasjonene våre styres av hvordan vi betrakter tegn, som igjen bestemmes av individuelle og kollektive erfaringer. Arbeidet kan ses som en disseksjon av vår samtid, av livet i det 21. århundre.

Tanya Beyeler og Pablo Gisbert utgjør kjernen av El Conde de Torrefiel. De har uttalt at «Verbet ligger i danserens kropp, ikke i skuespillerens munn.» Karakterene de skaper transcenderer språkets begrensninger, og kunstnerskapet fokuserer i stor grad på det 21. århundre og samspillet mellom det personlige og det politiske. Forestillingen The Possibilities that Disappear Before a Landscape ble vist under Oslo Internasjonale Teaterfestival, våren 2018.     

Co-roduksjon: Kunstenfestivaldesarts (Brussels), El Conde de TorrefielCo-production: Alkantara & Maria Matos Teatro (Lisbon), Festival d’Automne & Centre Pompidou (Paris), Festival GREC (Barcelona), Festival de Marseille, HAU Hebbel am Ufer (Berlin), Mousonturm Frankfurt am Main, FOG Triennale Milano Performing Arts, Vooruit (Ghent), Wiener Festwochen (Vienna), Black Box teater (Oslo), Zurcher Theaterspektakel (Zürich) Medvirkende:
Tanya Beyeler, Konsept, Regi, Scenografi
Pablo Gisbert, Konsept, Regi, Tekst, Scenografi
Mónica Almirall Batet, Medskapende utøver
Nicolás Carbajal Cerchi, Medskapende utøver
Gloria March Chulvi, Medskapende utøver
Albert Pérez Hidalgo, Medskapende utøver
David Mallols, Medskapende utøver
Amaranta Velarde, Medskapende utøver
Adolfo Fernández García, Lyddesign
Blanca Añón, Scenografi, Kostymer
Ana Rovira, LysdesignDatoTidStedBilletter
06.03.20202100 Black Box Teater, Oslo  
07.03.20202100 Black Box Teater, Oslo