Foto: Martin Myrvold

Bente Alice Westgård Stars in a piece with no name

Det er noe med stjerner som fascinerer meg, og det er at de er så uanstrengt vakre. De er der, og ikke gjør de noe spesielt, de er bare til. Men hvis jeg ser på dem lenge nok, skjer det noe mellom oss. Det er som om stjernene kommuniserer med meg. Dette er ikke fordi de endrer seg, men fordi de gradvis forandrer meg. Ved å engasjere meg uten å forvente noe, lar jeg stjernene påvirke meg. Og når de forandrer meg, er det kanskje for godt.

- Bente Alice Westgård

Koreograf Bente Alice Westgård utviklet Stars in a piece with no name som en del av sitt mastergradsprosjekt i koreografi ved Kunsthøgskolen i Oslo. Metodisk kretser arbeidet rundt det å tillate seg å være i noe uten ytterligere krav og forventinger. Danserne beveger seg mellom tilstander av det konstante og det foranderlige, det seige og det lette, men alltid med en underliggende fornemmelse av framdrift. Sammen med danserne skaper musikken, rommet og publikums nærvær ulike teksturer i en helhetlig koreografisk komposisjon.     

For å kunne skape den situasjonen materialet skal settes inn i, trenger Westgård å vite noe om hva materialet gjør henne selv. Derfor er hennes egen utøvende praksis et sentralt premiss for hennes koreografiske arbeid.
+ Les merMedvirkende:
Bente Alice Westgård, Koreograf, Soundtrack, Scenografi, Kostymer
Karen Eide Bøen, Medskapende danser
Rannei Grenne, Medskapende danser
Julie Steinjord Mjøen, Medskapende danser
Louis Schou-Hansen, Medskapende danser
Håkon Vadstein, Medskapende danser
Hugo Hedberg, Soundtrack
Martin Myrvold, Lysdesign, Scenografi
Kristine Gjems, Kostymer
Loan Than Ha, Veileder mastergradsprosjekt
Janne-Camilla Lyster, Veileder mastergradsprosjekt


Vis tidligere forestillinger