Foto: Ellinor Ström

Siri & Snelle produksjoner Seanse

Vi har sett det i bildekunst og litteratur, men det er ikke mange dansekunstnere som våger å være like prestisjeløse: Snelle og Siri satte sine sårbare innsider på scenen lenge før folk flest fulgte med ut i offentligheten på Facebook. De har gjort 18 produksjoner på 20 år, men når de skal jubilere stort gjør de det like gjerne i «Norges minste kino», med nogo attåt. Duoens dyrking av dualiteter syr sammen alle lagene av valg og virkemidler som prosjektet byr på.
Snelle og Siri hentet fram sine alter egos og konstruerte identitetene Siri & Snelle på begynnelsen av 2000-tallet. Siri & Snelle er lettpåvirkelige og blir virkelige mens vi ser på. De er to krakelerende karakterer som speiler tilskuernes tilslørte utilstrekkelighet. Siri & Snelle skaper befriende rom for å innrømme feil og forfall.
I «Seanse» kaster Siri & Snelle seg på alternativbølgen, men bare fordi de vil være med der det skjer. Hvor og hvordan karakterene sprekker opp og siver ut i møte med spåkoner og krystallkuler, vil vise seg. Snelles og Siris fremgangsmåte er uansett å ta klisjeer på alvor, uten å bli alvorlige. Når duoen oppriktig undersøker den overflaten folk er opptatt av blir resultatet gjerne dyptloddende og lettilgjengelig.

Medvirkende:
Ingrid Snelle Hall, Konsept, Utøver
Siri Jøntvedt, Konsept, Utøver
Ivar Grydeland, Musikk
Elinor Ström, Scenografi, Kostymer
Tilo Hahn, Lys
Pernille Nonås Mogensen, Produsent


Vis tidligere forestillinger
Foto: Ellinor Ström

Foto: Ellinor Ström