LES HILSEN FRA KULTURMINISTEREN HER
DANSENS DAG

29. APRIL 2006

Gratulerer med vel overstått Dansens Dag!
Vi kan være stolte av et omfattende og variert nasjonalt program under feiringen av Unescos Internasjonale Dansens Dag 29. april.
I alt ble det danset i 18 fylker og forhåpentligvis skinte solen her og der utenfor et regntungt Oslo. Årets program viser igjen at danseaktiviteten er stor her i landet. Både profesjonelle og amatører har samarbeidet om forestillinger, kurs og dansekvelder. Flere steder har også publikum blitt med i dansen.
Verdt å merke seg er at Dansens Hus i år valgte å hylle noen av Norges mest etablerte og erfarne koreografer på Scenehuset i Oslo. 29. april. Kjersti Alveberg, Dansdesign (Anne Grete Eriksen og Leif Hernes), Lise Eger, Sølvi Edvardsen, Kjersti Engebrigtsen, Lise Ferner, Merete Bergersen og Lise Nordal presenterte biter av sine arbeider som ble vist på film, og åpnet for samtale med publikum i etterkant.

Dansens Dag feires internasjonalt hvert år den 29. april og markerer fødselsdagen til Jean-Georges Noverre (1727 - 1810) som regnes som grunnleggeren av den moderne ballett. Siden 2001 har Senter for Dansekunst koordinert den nasjonale feiringen. Dansens Dag er også en ypperlig måte for både profesjonelle og amatører å promotere sin virksomhet overfor pressen.

Det blir selvfølgelig feiring igjen til neste år og vi oppfordrer potensielle deltakere som ikke var med i år til å bli med i 2007.

Spre det gode budskap. Vi sees igjen til neste år.

Margunn Kilde Nasjonal koordinatorDansens Dag '05
Dansens Dag '04
Dansens Dag '03
Dansens Dag '02


OSLO
KOMMUNE
Dansens Dag • Senter for Dansekunst • Tollbugaten 19 • 0152 Oslo • T: 22 41 27 00 • F: 22 41 27 01 • E-post: dansensdag@dance.no • www.dansensag.no