dd19 logo m dato

dd19 logo         dd19 logo m dato
eps
jpg                                                         epsjpg

dd19 logo m web         dd19 logo m dato og web              
epsjpg                                                         epsjpg

For niende gang har Danseinformasjonen produsert en egen Dansens Dager-dans som deles gratis på nettet. Årets dans er Transporteringsdans (TD), som er både dans og trening med et kunstperspektiv.

DDD bilde01

Idé og koreografi: Martin Slaatto
Utøvere: Martin Slaatto, Seniordans Norge og studenter fra Høyskolen for Dansekunst
Komponist: Niwin Music (Nikolai Nypan)
Foto & klipp: Tale Hendnes

Her kan du spille av låta:
Her er musikkfilen
Hør musikken på Spotify HER

Dansen er filmet i to deler: Først vises hele dansen, så kommer instruksjonsdelen hvor de 20 kortene fra TD-kortstokken blir presentert. Disse kortene presenterer forskjellige bevegelser, stillinger og sinnstilstander. Du kan velge de kortene du vil, og sette dem sammen på din egen måte.

Last ned TD-kortstokken HER

Her er tidslenker til de to delene i filmen:
Dansen 00:00
Instruksjons-delen 01:10

Husk:

  • Registrer arrangementer på våre sider slik at dere blir en del av det nasjonale programmet.
  • Følg oss gjerne på sosiale medier. Dansens Dager er på Facebook og Instagram.
  • Tag bilder og videoer fra ditt arrangement med #dansensdager2019

 

Når var sist gang du snurret bortover til kaffemaskinen, eller hoppset til trikken? Dansens Dager-ambassadør Martin Slaatto er grunnlegger av Transporteringsdans (TD), som er både dans og trening, med kunstperspektiv. Ved hjelp av 20 kort, som presenterer forskjellige bevegelser, stillinger og sinnstilstander kan du med Transporteringsdans utfordre det fysiske, bryte konformitet og beskue hverdagen fra en annen vinkel.

Danseinformasjonen er stolte av å presentere dansekunstner og vognfører Martin Slaatto som ambassadør for Dansens Dager 2019! Martin Slaatto tar med seg dansen ut i byen, i marka og langs trikkeskinnene. Han er grunnleggeren av Transporteringsdans som både er dans og trening, med et kunstperspektiv. Dansens Dager-feiringen foregår over hele landet 26. - 29. april, og alle er invitert til å være med!

Årets Dansens Dager-ambassadør Martin Slaatto er dansekunstner og vognfører med kjærlighet for de enkle bevegelsene. I dette intervjuet snakker han om skihopp, Kafka, trikkekjøring, sanselighet og det å plutselig se lyset mens man står på scenen på Operaen – og hvordan alt henger sammen på vanvittige og forunderlige måter. Martin Slaatto er intervjuet av Ida Gudbrandsen, for Danseinformasjonen.

I 2019 feirer vi Dansens Dager fra 26. - 29. april. Nyheter publiseres her etterhvert. Årets prosjektleder er Anne Golberg Stavn som kan nås på post@dansensdager.no

 

 

Klikk på "Les mer" for å se pressebildene. Klikk på bildene for å laste ned.

Danseinformasjonen har, som tidligere år, søkt grunneier og politi i Oslo om tillatelse til å danse ute under Dansens Dager. Vi håper grupper og enkeltaktører vil være med å synliggjøre dagene med dans i bybildet. I år har vi fått tillatelse til å danse på Olaf Ryes Plass og Operataket.