FINLAND

Tony Tran og Andreas Daugstad LeonardsenTony1
ENCRYPTION
Nordens Institut på Åland
27. april kl 1100

Med en økende teknologisk kapasitet til å hente inn og bearbeide data er det  ingen begrensning for hvilken representasjon av individer eller hendelser som kan skapes og til hvilket formål. Dette åpner en avgrunn mellom representasjoner av verdenen vi lever i og den faktiske virkelighet.

Encryption er en utforskning av dette ambivalente landskapet, hvor skillet mellom hva som er ekte og falskt viskes ut. I møte med dette blir menneskekroppen omformet til noe fremmed. Gjennom repetisjon av enkle bevegelser dannes utgangspunktet for en vedvarende sugering; en sugering som fremmedgjør og abstraher opplevelsen av kropp og virkelighet, uten at vi helt kan gjenkjenne hvor det tar oss eller forstå hva det betyr.

Forestllingen er et samarbeid mellom to kunstnere fra forskjellige disipliner, inspirert av samtaler rundt ulovlig overvåkning og menneskets forhold til teknologi. Det er en fysisk og visuell utforskning av gråsonen som oppstår mellom motstridende informasjon og potensialer. I dialog har kunstnerne utviklet to komplimenterende tilnærminger til tematikken.

Co-produksjon Black Box Teater, DansiT, Dansearena Nord
Samarbeidspartner Grenland Kunsthall, Nordens Hus Reykjavik, Nordisk Institutt på Åland
Støttet av Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Nordisk Kulturfond, SPENN, Oslo Kommune

Medvirkende:
Tony Tran, Konsept, Ide, Utøver
Mileece I'Anson, Komponist
Andreas Daugstad Leonardsen, Konsept, Ide, Video, Bilde
Ingri Fiksdal, Dramaturg
Thomas Schaup, Dramaturg
Tanja Andreeva, Kostymer
Marie Bergby Handeland, Ytre øye
Hedda Rivrud, Ytre øye
Tobias Leira, Videokonsulent
Annika Ostwald, Konsulent

 Tilbake