BÆRUM


KGB dans & ballett og Dks, Bærum Kulturskolekgb

HELE SKOLEN DANSER
De lokale barneskolene i Bærum
23.– 27. april 0845 - 1200
For 8. gang skal pedagoger fra KGB dans & ballett ut til barneskolene i Bærum for å danse. Som i fjor skal vi også i år ut til alle 27 skolene, i løpet av en uke. Alle skal lære den samme dansen, fra 1. – 7. klasse. 10 pedagoger ved KGB dans & ballett, samt 11.000 barneskolebarn.

 

Follo Folkehøgskole
DANS -INNI OG UTAFOR BOKSEN
Boksen utenfor Rådhuset
27. april kl. 1100, 1330 og 1900
28. april kl. 1400
Danselinjen og hiphoplinjen ved Follo Folkehøgskole inviterer til en spennende danseopplevelse midt i Vestby. Gratis og åpent for alle. Varighet ca. 10 min. 

 

 

Bærum KulturhusDEED
DEED – BENT OUT OF SHAPE
Bærum Kulturhus - Underhuset
27. april kl 19.00
28. april kl. 18.00
Danseforestilling med Mattias Ekholm og Suzie Davies. «Bent Out of Shape» er en danseforestilling av DEED som består av Mattias Ekholm og Suzie Davies, som også er utøverne i forestillingen. De er begge dansere som har utmerket seg i en årrekke i ulike kompanier - bl.a. Carte Blanche, Ingun Bjørnsgaard Prosjekt og Alan Lucien Øyen.
Vi er et resultat av vår historie og vår historie definerer hvem vi er. Kroppene våre påvirkes av våre daglige opplevelser, minner og følelser. Hvordan reagerer du når du opplever en hendelse, som uten forvarsel, endrer livet og tvinger deg til å redefinere din identitet?
I «Bent Out of Shape» undersøker DEED gjennom egenskrevne tekster, humor og dans de emosjonelle og fysiske tilstandene knyttet til ufrivillig endrede livsomstendigheter.
Idé/konsept/koreografi/utøvere: Mattias Ekholm og Suzie Davies
Tekst: Suzie Davies
Lysdesign: Elisabeth Kjeldahl Nilsson
Scenografi: Elisabeth Kjeldahl Nilsson/DEED
Komponist/lyddesign: Morten Pettersen
Foto/video: Elin Osjord
Kostymer: DEED
Dramaturg: Gry Ulfeng
Produsent: Cathe Sjøblom  
Foto: Elin Osjord
Co-produsenter: DansiT - Dansekunst i Trondheim og Midt Norge & Bærum Kulturhus - Regionalt kompetansesenter for dans.
Støttet av Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde og Fond for utøvende kunstnere
Billetter: kr 250,- / 170,-
baerumkulturhus.no/deed-bent-out-shape

 

TangoTango
NYBEGYNNERKURS I TANGO. 8 TIMER HELGEKURS
I Love Dancing
27. - 29. april 17.30 - 19.30, 10.30 - 13.30, 11.00 - 14.00
Nybegynnerkurs for nysgjerrige som aldri har danset tango tidligere
Billetter
www.tangotango.no


Kirsti Skulleruds ballett- og dansestudioksbd
VISNING PÅ DANSENS DAG
Rud vgs
29. april kl. 1400, 1530 og 1700
En enkel visning med 200 av skolens elever av det vi har gjort i vår
kr 50, kjøpes ved inngangen
www.kirsti-skullerud.no

 

 

DRØBAK

 

Follo seniordans
REGIONTREFF
Dyrløkkeåsen skole
28. april 1200
Ca. 100 seniordansere møtes

 

LILLESTRØM

 

Norsk BallettinstituttLil
GREATEST HITS MED NORSK BALLETTINSTITUTT
Lillestrøm Kultursenter, Teatersalen
28. april og 29. april 1400 og 1730
Tradisjonen tro avslutter ballettskolen Norsk Ballettinstitutt vårens semester med sin store elevforestilling på Lillestrøm Kultursenter. I løpet av disse forestillingene er så godt som alle av skolens nesten 1000 elever innom scenen! Alle skolens dansesjangre vil være representert, som barneballett, klassisk ballett,  jazzdans, hip hop, moderne, musikaljazz, breakdance, akrobatikk og stepp. Danserne er i alderen 4-50 år+ og danser til vanlig ved skolens studioer på Lillestrøm Kultursenter, Lørenskog og Majorstua (Oslo).
Årets tema er «Greatest Hits», og det vil si at skolens pedagoger tar utgangspunkt i for  eksempel en klassisk hit, en stor musikal, en kjent dansefilm eller en legendarisk ballett når de koreograferer for danserne sine. Alle forestillingene vil være unike og varierte, da gruppene og koreografiene som er  med varierer hver forestilling. Alle på NBI gleder seg stort til vårens store happening, og de håper du også vil være  med å se hvor mange utrolig talentfulle unge dansere vi har her i området! Velkommen!
Billetter kr 270,- / barn kr 170,- / familiebillett (2v+2b) kr 760,-
Norsk Ballettinstitutt

 

NITTEDAL

 

Kulturverket Flammen / Danseverketflammen1
ÅPEN DAG MED BRED MENY
Hele huset
28. april 1115 - 1615
Denne lørdagen skal det danses i hver en krok og krik i Flammen! Her kan du være med på workshops, se forestillinger og lære deg Dansens Dager-dansen, og det beste av alt: DET ER HELT GRATIS! Det vil også være muligheter for å kjøpe seg drikke og noe å bite i løpet av dagen.
flammen.no

 

Kulturverket Flammen / Danseverketflammen
SLIPP DEG LØS MED THE CHYOTE
Lillesalen
28. april 1930
The Chyote er en drivende dyktig trio som smører øregangene og får fart på både føtter og hofter. Disse tre musikerne spiller allsidig dansemusikk, men med basis i det søramerikanske.

Tito Guevara Estrella er opprinnelig fra Ecuador. Han har gjennom et langt musikerliv virket som perkusjonist, fløytist og komponist. Tito har musikkutdanning fra Konservatoriet i Ecuador, og har i tillegg Bachelorgrad i musikkterapi ved Norges Musikkhøyskole. Gjennom originale prosjekter som Sonora Cimarrón, Flamenco Duro og Ensemble Mestizo, har han brakt musikk fra hele Latin-Amerika til Norge. Han var for øvrig leder for bandet som spilte med Nittedal Bygdekor da de fremførte søramerikansk musikk i 2013. Tito spiller i en rekke ensembler, blant annet i The Chyote. Her har han med seg brasilianske Chyco Nacimento på sang og gitar og peruanske Kike Rivera på sang og perkusjon.

Det blir muligheter for å ta seg en svingom på dansegulvet til fengende rytmer, så vær ikke redd for å ta med deg danseskoa til Flammen. Og for deg som trives best med å sitte ned, lytte og simpelthen bare nyte god musikk, er det en fin anledning til å reise langt inn i det søramerikanske kontinentet denne vårlige lørdagskvelden i Lillesalen.

Er dere en gjeng på 4 personer eller flere? Da kan dere få grupperabatt ved billettkjøp!
Kjøp billett her
flammen.no


Kulturverket Flammen / Danseverketflammen2
BESØK FRA NASJONALBALLETTEN
Storsalen
29. april 18.00
Nittedal får besøk av selveste Nasjonalballetten! Under forestillingen vil Danseverket Dansekompani og Nasjonalballetten fylle hver sin avdeling med dansekunst på høyt nivå. Vi gleder oss til et spennende møte mellom lokale og nasjonale dansekunstnere på scenen i Storsalen.

Landets største talenter
I Nasjonalballetten UNG blir en ny generasjon dansere til. De største norske og internasjonale talentene er samlet i ett kompani med felles mål: Å ta pusten fra publikum med sitt dansetalent. De unge danserne er energiske, uredde, lekne og uttrykksfulle. Det samme kan sies om forestillingen årets kull presenterer – og tar med ut i landet som jubileumsturné når Operaen i Bjørvika feirer ti år våren 2018. Nasjonalballetten UNG ble lansert våren 2015 og består av en grunnstamme på tolv norske og utenlandske talenter mellom 17 og 23 år. Kompaniet ledes av danser og koreograf Kaloyan Boyadjiev, og danset sin første forestilling våren 2016 – en forestilling som ble nominert til Kritikerprisen samme år. I tillegg til å danse Nasjonalballetens produksjoner, setter UNG hvert år opp sin egen forestilling i Operaen og tar denne på turné. Kompaniet er en flerårig satsning muliggjort av Talent Norge AS, Sparebankstiftelsen DNB, Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse, Norsk Tipping, Statkraft og Scatec. Nasjonalballetten UNG skal danse «Pas de sept» hentet fra «A Folktale» av Bournonville, Musikken av Johan Peter Emilius Hartmann og Niels W.Gade.

Ekko fra Danseverket
I Danseverket Dansekompani sin forestilling «EKKO» utforsker danserne temaet gjenbruk, og våre tre elevkompanier belyser flere sider av tematikken. Hva skiller forbrukere, med sitt «bruk og kast» perspektiv, fra de som ser verdien i tingene rundt seg? Kan vi se ting i en større sammenheng? Vi skader ikke bare samfunnet ved å overforbruke, vi forsøpler oss selv. Vi ser ikke at vi er en del av en større helhet- en helhet vi er med på å forsøple med vår adferd. Vi handler i nummenhet. Vi kjenner ikke lenger hva vi gjør. I tillegg er Barnekompaniet (5.-7. klasse) og Juniorkompaniet (8.-10. trinn) ved Danseverket med som gjester. Koreografi av Ina-Helén Oskarsen, Mira Hopland og Hanne Svarliaunet, i samarbeid med danserne.
Billetter
flammen.no

 

ASKER

 

DansesonenDansezonen
DANSENS DAG FORESTILLING
Vollen Idrettshall
27. april kl. 1015 og 1200
Våre elever danser for Arnestad skole
www.dansesonen.no