dd18 logo m dato520

Fredag den 27. april kl 12.00 åpner Dansens Dager-ambassadørene Tabanka Dance Ensemble og ordfører Marianne Borgen Dansens Dager 2018 på Operataket i Oslo. Over 300 dansestudenter- og elever fra Rønningen folkehøgskole, Edvard Munch vgs, Hartvig Nissen vgs, Rud vgs, Bårdar, Musikkteaterhøyskolen og Kulturskolen Ås vil danse årets dans, etterfulgt av dans med blant annet Tabanka Dance Ensemble, studenter fra Bårdar og elever fra Edvard Munch vgs.

Danseinformasjonen er glad for å kunne presentere Tabanka Dance Ensemble som ambassadør for Dansens Dager 2018, som går av stabelen 27. – 29. april. Tabanka er det eneste dansekompaniet i Norge som jobber innen sjangeren afrikansk-estetisk samtidsdans, og de har skapt hele 24 helaftens forestillinger og turnert i 21 land.

Tabanka Dance Ensemble er det eneste dansekompaniet i Norge som jobber innen sjangeren afrikansk-estetisk samtidsdans, og de har skapt hele 24 helaftens forestillinger og turnert i 21 land. Thomas "Talawa" Prestø har utviklet et egen teknikk, Talawateknikken, som de, til nå, har undervist i 41 land. Påsken 2018 drar de til Ecole des Sables i Senegal. Som ambassadør vil de dele sin kjærlighet for dansen og spre kunnskap om dansesjangeren. Kompaniet består av ni dansere og to aspiranter. Her kan dere se hvem de er.

Dansens Dager-ambassadørene i Tabanka Dance Ensemble har laget en afrogenisk koreografi som er en blanding av afrikansk og karibisk dans. Ambassadørene ønsker å dele sin kjærlighet for dansen og de håper instruksjonsvideoen kan få afrikansk-estetisk dans ut til flere mennesker og skape entusiasme og glede.

Årets Dansens Dager-ambassadør 2018, Tabanka Dance Ensemble, har laget en appell til årets feiring. Les hele appellen her.

Danseinformasjonen har, som tidligere år, søkt grunneier og politi i Oslo om tillatelse til å danse ute under Dansens Dager. Vi håper grupper og enkeltaktører vil være med å synliggjøre dagene med dans i bybildet. I år har vi fått tillatelse til å danse på Olaf Ryes Plass, Operataket og Eidsvolls plass utenfor Stortinget.

Vi har blitt kontaktet av flere som lurer på hvor vi bestiller Dansens Dager t-skjortene. Vi har i år bestillt av  Aksess & Daylight AS i Vestby og vi betaler 41 kr eks mva  per t-skjorte + 500,- i oppstartskostnad. Under er et bilde av er årets farger, men de har mange andre farger å velge i også. Nå ligger logo og alt inne hos dem så hvis dere sender en mail til Kristin Herseth om Dansens Dager t-skjorter så vet hun hva det gjelder.

Vi er i planleggingsfasen for Dansens Dager 2018 og vi legge ut informasjon om neste års feiring så fort vi er klare.
Enn så lenge kan du se på tidligere års feiringer i Arkivet i menyen til venstre.

 


Trykk på bildene for å laste ned full versjon

For åttende gang har Danseinformasjonen produsert en egen Dansens Dager-dans som deles gratis på nettet. Årets dans er en afrogenisk koreografi som er en blanding av afrikansk og karibisk dans.