Fredag den 28. april kl. 2000 inviteres det til samlytting av NRK P2s radiodokumentar "Dansere dør to ganger" på Ugla BAR i Oslo. Dokumentaren vil bli introdusert av produsent Kjetil Saugestad og Ida Creed, som har oversatt dokumentaren og er fortellerstemmen i den norske versjonen.

Radiodokumentaren, A dancer dies twice, vant Special Mention på den store radiofestivalen Prix Europa for noen måneder siden og er opprinnelig laget for BBC.Plakat 2

Foruten radiobio så vil kvelden fylles med hyggelige folk og Uglas egen Dansens Dager-drink. Arrangementet er gratis og åpent for alle over 20 år.

Om dokumentaren
Den anerkjente koreografen Martha Graham uttalte en gang at dansere dør to ganger. ”Den første gangen er når de slutter å danse, og det er denne første døden som er den mest smertefulle.”

Radiodokumentaren Dansere dør to ganger handler nettopp om denne første døden og om hva som skjer når dansekroppen blir eldre og begynner å endre seg. Vi får høre historier fra de pensjonerte danserne Gabriella Schmidt, Isabel Mortimers, Natasha Oughtred og Wendy Whelan. Historier om hvordan det er å danse den aller siste dansen og hva som skjer etterpå.

Gjennom hele dokumentaren følger vi treningen til de unge danserne ved The Royal Ballet School i London hvor de forvandler muskler og bein til elegante linjer og kraftfulle bevegelser. Vi får også møte Sage Dance Company og The Company of Elders som består av eldre dansere som til tross for endrede kropper fortsetter å stå på scenen.

Fra første spente blikket i speilet til den siste dansen – hvordan endrer kroppens språk seg når vi eldres?

Engelsk versjon produsert av Eleanor McDowall (A falling Tree Production for BBC Radio4)
Norsk versjon produsert av Kjetil Saugestad (NRK P2 Radiodokumentaren).
Norsk kommentar ved Ida Creed.

Radiobioen er et samarbeid mellom NRK P2, Dansens Dager og Ugla BAR