Dans som en gresshoppe i en tørketrommel! Dyrk kreativiteten, her er det ikke noe som er riktig eller galt, pent eller stygt. Ha det gøy og løs danseoppgavene akkurat slik du har lyst, og lær deg Th'Lines signaturdans.

Danseinformasjonen har for syvende gang produsert en Dansens Dager-dans med tilhørende instruksjonsfilm. Det er årets ambassadører, Kristina Søetorp og Ida Wigdel i Th'Line, som har idé og koreografi, Juhani Silvola er komponist, og i videoen har de med seg skuespilleren og dansetalentet Nader Khademi. Instruksjonsfilmen og musikken deles gratis på dansensdager.no.

HER er dansen

Dansen er filmet i tre deler: Først vises hele dansen, så kommer instruksjondelen hvor dansen er brutt ned til syv deler. De fleste delene er improvisasjonsoppgaver som kan løse akkurat som man vil! Til sist kommer hele dansen igjen, men da med huskeregler for de ulike delene.

Nasjonal flashmob
Fredag 28. april klokken 1200 vil flere tusen barn og unge over hele landet danse årets dans som en markering av at Dansens Dager 2017 er i gang.

Dansens Dager 2017
Fra 28. til 30. april vil vi for 19. gang i Norge feire dans som uttrykksform. Dansens Dag ble opprettet av UNESCO i 1982 og feires i mer enn 60 land. Ønsket for denne dagen er at dansere verden over, profesjonelle så vel som amatører, skal løfte frem alle danseformer og feire dansen på tvers av ulike politiske, kulturelle og religiøse tilhørigheter. Med nærmere 200 arrangementer er Dansens Dager Norges desidert største dansebegivenhet.

Husk:
• Registrer arrangementer på våre sider slik at dere blir en del av det nasjonale programmet.
• Følg oss gjerne på sosiale medier. Dansens Dager er på Facebook og Instagram.
• Tag bilder og videoer fra ditt arrangement med #dansensdager2017