Danseinformasjonen er stolte over å kunne presentere Kristina Søetorp og Ida Wigdel i Th'Line som ambassadører for Dansens Dager 2017, som går av stabelen 28. – 30. april.

Th'Line er kjent for forestillingene Near. Far. Wherever You Are, Trynet Ditt og Shake a Tower, samt en rekke dansefilmer. Som ambassadører for Dansens Dager ønsker de å heve fanen for skaperglede!

Th'Line ble etablert allerede i 2006 mens Søetorp og Wigdel fremdeles var studenter på Balletthøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo: Vi brukte pausene til å leke, le og improvisere. Th'Line ble et fristed i en hverdag med mye terping og perfeksjonering. De har beholdt leken i arbeidet, både når de utvikler materiale og når de står på scenen. Deres forestillinger er kjent for å være humoristiske, men for Søetorp og Wigdel er ikke det et uttalt mål:

-Vi lar det være opp til publikum å bestemme om det vi gjør er humor eller alvor, virkelighet eller fantasi, tilgjort eller ekte, pent eller stygt. Det at vi beveger oss i disse mellomrommene gjør at det ofte blir litt morsomt. Det er ikke et mål i seg selv at vi skal være morsomme, men når vi jobber med kreative idéer og i improvisasjon blir det ofte humoristisk. For eksempel når vi prøver å løse en “Impossible task” der vi skal bevege oss som blandingen av en kamel og en ball på fisketur!

Th'Line synes det er spennende å oppdage helt nye måter å bevege seg på og ser på improvisasjon og kreativitet som muskler som må holdes ved like. De tror det er et stort potensiale om man tør å bevege seg utenfor den ”trygge boksen”. Th’Line ønsker å bruke dansen til å utfordre og skape debatt, men også til å bygge samhold og felleskap. De ønsker å ha et utforskende og undersøkende blikk på hva dans kan være og hvor dans kan vises.

Dansens Dag ble opprettet av UNESCO i 1982 og feires i mer enn 60 land. Ønsket for denne dagen er at dansere verden over, profesjonelle så vel som amatører, skal løfte alle danseformer og feire dansen på tvers av ulike politiske, kulturelle og religiøse tilhørigheter. Med nærmere 200 arrangementer er Dansens Dager Norges desidert største dansebegivenhet.

- Med dagens situasjon i det globale samfunnet er Dansens Dager sitt budskap om felleskap, samhandling og inkludering ekstra viktig. Vi er veldig glade for at Th'Line ønsker å løfte dette budskapet og kaste glans over feiringen av Dansens Dager 2017, sier daglig leder ved Danseinformasjonen Randi Urdal.

Th'Line har blant annet spilt på Dansens Hus, Oslo, Paradisio i Amsterdam, Kulturhuset i Oslo og festivalene Oslofjordfest, Ravnedans og Dansefestival Barents. De har også koreografert for teaterlinjen ved Kunsthøyskolen i Oslo og Lenge Leve Livet for Oslo Nye Teater. Både Søetorp og Wigdel danser også for andre koreografer og er ofte å se på den norske dansescenen, så vel som internasjonale scener.

 Ambassadørene har koreografert årets Dansens Dager-dans som de håper kan fremme skaperglede og gi barn og unge inspirasjon til å skape dans gjennom lek og spontanitet i fellesskap. Dansen blir lansert i slutten av februar på dansensdager.no og vil i løpet av våren bli danset av flere tusen barn og unge over hele landet.

 Se her for pressebilder og faktabokser

Foto 1: fra forestillingen Near. Far. Wherever You Are, Foto: Tale Hendnes
Foto 2: Ida Wigdel og Kristina Søetorp. ©Th'Line