dd17

Når Dans i Skolen (DiS) arrangerer den nasjonale danseaksjonen «En annen dans» 28.april, feirer vi UNESCO sin internasjonale Dansens Dag. Her skaper dansen også et møte mellom kunstnerpedagogen, allmennlæreren og eleven. Med aksjonen ønsker vi å synliggjøre dans som kompetansemål i skolen og som en viktig del av den kommende fagfornyelsen i de praktisk-estetiske fagene.

Feiringen av Dansens Dager 2017 vil sette sitt preg på bybildet i Oslo! I år kan du kan se og oppleve dans på Olaf Ryes Plass (Grünerløkka), Operataket og Eidsvolls plass (utenfor Stortinget). Du kan bl. a se latvisk dans, indisk dans, magedans, hiphop, orientalsk dans og drilltroppen Tigerstaden Drill.

For syvende gang har Danseinformasjonen produsert en egen Dansens Dager-dans som deles gratis på nettet. Årets dans har fokus på IMPROVISASJON og SKAPERGLEDE.

Scenehuset benyttes av profesjonelle dansekunstnere som prøvelokale og visningsarena. Under Dansens Dager 2017 åpnes Scenehuset for nysgjerrige publikummere og man kan få ett innblikk i seks ulike kunstneres arbeidsprosess, oppleve visninger og delta på workshops.

Fredag den 28. april kl 12.00 på Operataket i Oslo åpner Dansens Dager-ambassadørene Ida Wigdel og Kristina Søetorp i Th'Line og ordfører Marianne Borgen, Dansens Dager 2017. Over 200 dansestudenter- og elever fra Rønningen folkehøgskole, Edvard Munch vgs, Hartvig Nissen vgs, Follo Folkehøgskole, Høyskolen for Dansekunst og Norges Dansehøyskole vil danse årets dans, etterfulgt av streetdans, jazzdans og indisk dans.

Danser, koreograf og teoretiker Trisha Brown gikk bort den 18. mars i år. Brown var en av pionerene i den amerikanske postmoderne dansen, og her er hennes internasjonale Dansens Dag 2017-opprop.

Fredag den 28. april kl. 2000 inviteres det til samlytting av NRK P2s radiodokumentar "Dansere dør to ganger" på Ugla BAR i Oslo. Dokumentaren vil bli introdusert av produsent Kjetil Saugestad og Ida Creed, som har oversatt dokumentaren og er fortellerstemmen i den norske versjonen.

Dans som en gresshoppe i en tørketrommel! Dyrk kreativiteten, her er det ikke noe som er riktig eller galt, pent eller stygt. Ha det gøy og løs danseoppgavene akkurat slik du har lyst, og lær deg Th'Lines signaturdans.

Marte Mikkelsen går andre året på bachelor-programmet Prosjektledelse kunst og kreativ næring ved Westerdals i Oslo og vi er så heldige å få ha henne hos oss i hele åtte uker! Vi har stilt henne tre spørsmål slik at også dere kan bli litt kjent med henne.

Danseinformasjonen har, som tidligere år, søkt grunneier og politi i Oslo om tillatelse til å danse ute under Dansens Dager. Vi håper grupper og enkeltaktører vil være med å synliggjøre dagene med dans i bybildet. I år har vi fått tillatelse til å danse på Olaf Ryes Plass, Operataket, Birkelunden og Eidsvolls plass utenfor Stortinget.

Danseinformasjonen tilbyr seks profesjonelle dansekunstnere en gratis økt på Scenehuset i Oslo under Dansens Dager 2017, mot at de åpner dørene for publikum. Kunstnerne bestemmer selv om de vil ha åpne dører hele eller deler av økten.

Dansens Dager er deltakerinitiert; skoleelever danser i skolegården eller i gymsalen, profesjonelle dansere tar kunsten sin ut i gatene eller åpner opp studio, og danseentusiaster over hele landet finner sin måte å feire dansen på. Det holdes visninger og dansekurs, noen går i dansetog, har samtaler om dans, visning av dansefilmer eller utstilling av dansebilder. Fellesnevnerne er dans, fellesskap og åpenhet.

Bergen Dansesenter- regionalt kompetansesenter for dans, markerer Dansens Dager med et stort arrangement i sentrum lørdag 29. april 2017. I forbindelse med denne markeringen ønsker de å invitere de profesjonelle dansekunstnere i regionen til å markere Dansens Dager – enten som en del av dette arrangement eller med egne, uavhengige arrangement.

Åpen Scene for Dans er en visningsplattform der dansekunstnere kan vise work-in-progress eller kortere, ferdige koreografier. Arrangementet er et samarbeid mellom DansiT og Teaterhuset Avant Garden i forbindelse med feiring av Dansens Dager 2017, fredag 28. april. Frist: 1. mars

Danseinformasjonen er stolte over å kunne presentere Kristina Søetorp og Ida Wigdel i Th'Line som ambassadører for Dansens Dager 2017, som går av stabelen 28. – 30. april.

Dansens Dager 2017 vil bli feiret i hele landet fra 28. - 30. april. Danseinformasjonen oppfordrer til å registrere alle dansearrangement i denne perioden på våre sider slik at vi kan samle dem til et nasjonalt program. Under Dansens Dager 2016 hadde vi nærmere 150 arrangementer på landsbasis i løpet av feiringen. Se programmet for 2016 her.

 

Hvis du ønsker å være deltaker på Åpen Scene, så send link til video og et par ord om hva du/dere driver med snarest til post@dansensdager. Forestillingen vil holdes på på hovedscenen på Dansens Hus den 30. april. Deltakerne må sette av hele dagen fra ca kl 11.00 til forestillingen er ferdig ca kl 19.00.

Faktaside om Dansens Dager 2017