Danseinformasjonen er stolt over å kunne presentere Jens Jeffry Trinidad som ambassadør for Dansens Dager 2015. Han er en profilert person i streetdans-miljøet og har lang fartstid som både danser, koreograf og pedagog. I 2014 mottok han dansestipend fra Norske Dansekunstnere (NoDa).

"Jeg er utrolig smigret over å ha blitt utnevnt som ambassadør for Dansens Dager 2015 og er ydmyk, stolt og motivert til å representere dansen gjennom denne feiringen" sier Trinidad.

Jens Jeffry Trinidad er en rastløs kunstner på stadig søken etter nye og originale uttrykk.
Han inspireres av andre miljøer og kulturer og mener at det er i nettopp i slike møter nye ideer og plattformer oppstår. For Trinidad er dans lidenskap, frihet og sårbarhet. ”Jens er en svært dyktig og allsidig danser og koreograf og en raus person som gir plass til andre” sier Randi Urdal, daglig leder ved Danseinformasjonen.

Jens Jeffry Trinidad startet å danse som tolvåring hos Dancing Youth på X-Ray UngdomsKulturhus i Oslo. I dag er han kunstnerisk ansvarlig for Cre8 Dance Crew som nylig var aktuell med ”Mitt Dansecrew” på TV2. Han har bred erfaring innen tv, teater og battles og har utallige 1-plasser på sin merittliste. I tillegg til å opptre med eget crew har Trinidad medvirket i utallige oppsetninger, bl. a med det svenske streetdans kompaniet Bounce, Impure Company/Deep Down Dopeizm, i oppsetninger ved Det Norske Teater og ved Rogaland Teater. Jens har koreografert og danset for en rekke norske artister og var koreograf og mentor i serien "Adils Hemmelige Dansere" på NRK. Trinidad er også en ettertraktet pedagog og har blant annet undervist og koreografert ved KHiO siden 2010.

Ambassadøren har også koreografert Dansens Dager-dansen som lanseres medio februar. I løpet av våren vil den bli danset av flere tusen barn og unge over hele landet. Dansen publiseres på våre nettsider.

29. april er dansens internasjonale UNESCO-dag og den feires i mer enn 60 land. Ønsket for denne dagen er at dansere verden over, profesjonelle så vel som amatører, skal sette fokus på alle danseformer og feire dansen på tvers av politiske, kulturelle og religiøse skillelinjer. Med nærmere 250 arrangementer over fire dager er Dansens Dager Norges største dansebegivenhet. Fra 29. april – 2. mai. 2015 vil vi igjen feire dans som uttrykksform.

Se her for faktabokser og pressebilder.
Dansens Dager på Facebook