dd15-liten

Den Spanske flamencodanseren og koreografen Israel Galván har forfattet det internasjonale Dansens Dag oppropet 2015. Les oppropet her.

 

Den 29. april kl 12.00 på operataket i Oslo åpner ambassadør Jens Jeffry Trinidad og ordfører Fabian Stang Dansens Dager 2015. Over 200 dansestudenter vil danse årets dans etterfulgt av flere danseinnslag. Danseinformasjonen ønsker alle velkommen til å se på eller være med å danse årets dans.

Den 2. mai kl 18.00 står disse gruppene på Rommen Scene klare for å gi deg en festforestilling:

 

I Oslo har vi fått tillatelse til å danse på Stortorget og Youngstorget den 2. mai og på Olaf Ryes Plass den 1. og 2. mai. Alle stedene har tilgang til strøm, evt. musikkanlegg må medbringes. Tidene er fra 12.00 til 18.00 alle tre stedene. Interesserte registrerer sitt arrangement hos oss på vanlig måte og fyller inn ønsket plass og tid (her er det første man til mølla).

Dansens Dager er deltakerinitiert; skoleelever danser i skolegården eller i gymsalen, profesjonelle dansere tar kunsten sin ut i gatene og danseentusiaster over hele landet finner sin måte å feire dansen på. Det danses halling i handlegata, indisk i skogen, klassisk på torget og hiphop på scenen. Noen holder også dansekurs, går i dansetog, har samtaler om dans, visning av dansefilmer eller utstilling av dansebilder. Fellesnevnerne er dans, fellesskap og åpenhet. se vårt arkiv for inspirasjon

 

Danseinformasjonen har for femte gang produsert en egen Dansens Dager-dans. Det er årets ambassadør, Jens Jeffry Trinidad, som har koreografert dansen og Nikolai Nypan har komponert musikken. I videoen danser crewet Cre8, som nylig var aktuelle i ”Mitt Dansecrew” på TV2 og Christine og Nikolai Nypan er Trinidads assistenter. Dansen er filmet som en instruksjonsvideo og deles gratis på nettet til glede for mange tusen barn og unge. HER er dansen!

På den internasjonale Dansens Dag, den 29. april kl 1200, inviterer vi hele Norge med på en nasjonal Flash Mob! Lær deg årets dans og dans den der du bor, alene eller sammen med andre. Dansens Dager-dansen 2015 er koreografert av Jens Jeffry Trinidad, er i sjangeren house og kan, med litt øvelse, danses av alle!  For å lære Dansens Dager-dansen, se her! En 3-delt introduksjonsvideo og nedlasting av musikken er tilgjengelig. Film og del gjerne din deltakelse med oss på facebook!

 

Danseinformasjonen er stolt over å kunne presentere Jens Jeffry Trinidad som ambassadør for Dansens Dager 2015.

Feiringen av Dansens Dager 2015 går av stabelen fra onsdag 29. april til og med lørdag 2. mai, så merk av datoene i kalenderen!

Vårt registreringsskjema er oppe og går og det er fullt mulig å registrere arrangement allerede nå. Vi har løpende påmelding helt fram til Dansens Dager men hvis du vil
at ditt arrangement skal være med i lanseringen av årets Dansens Dager-program må det registreres innen 20. april. Registrer ditt arrangement her

I år som i fjor arrangerer Danseinformasjonen visningsarenaen Åpen Scene i forbindelse med Dansens Dager. Nytt av året er at Åpen Scene arrangeres på Rommen Scene, Kulturhuset på Stovner, lørdag den 2. mai. Som alltid blir det et mangfoldig program, mer informasjon kommer etterhvert, følg med på våre og Rommen Scene sine nettsider!

Vårt mangeårig samarbeid med Landslaget Fysisk Fostring i Skolen fortsetter i år også. Oppfordringen om å danse årets Dansens Dager-dans onsdag 29. april kl 1200 går til alle landets lærere og elever i grunnskolen. Dansens Dager-dansen kommer ut medio februar! Vi oppfordrer også alle til å registrere deres arrangement på våre sider under Registreringsskjema.

UKM Norge oppfordrer alle dansere mellom 13 og 20 år til å inn på ukm.no og finn ut når din kommune har UKM arrangement. Fristen for å melde seg på går ut om ikke så lenge – så meld deg/dere på nå! Her ser dere en oversikt over hvor de lokale arrangementene finner sted.