Det nærmer seg Dansens Dager og i år, som i fjor, er alle landets fylker representert. Programmet viser stort mangfold både med tanke på deltakere, sjanger og  geografi. Både det profesjonelle miljøet og amatørgrupper deltar og det skal danses boliviansk dans, halling, improvisasjon, bollywood, samtidsjazz, seniordans, stedsspesifikk dans, breaking og mye mer. I løpet av dagene vil det også bli vist dansefilmer, holdt dansekurs, foredrag og blir gått i dansetog.

 

 

Danseinformasjonen har til nå registrert ca. 180 arrangementer og vi fortsetter å ta imot registreringer helt frem til dagene. Dansens Dager bringer grupper og enkeltpersoner sammen i et felles ønske om å sette dans på kartet og skape et fellesskap på tvers av ulike sjangre, nasjonalitet, religion og politisk ståsted.

Fullt program med oversikt over ditt fylke finner du HER

 

DANS FRA NORD TIL SØR

Den store dansefesten starter allerede lørdag den 26. april. Gjennom hele helgen og frem til den 29. vil man kunne oppleve dans over hele landet: i Finnmark arrangeres det Danseløype fra Hammerfest til Murmansk. I Grimstad og i Arendal går de i dansetog. I Stavanger tar de ett historisk blikk på utviklingen av det frie dansekuntfeltet og i Verdal blir det fagpedagogisk seminar. Kulturskoler og danseskoler over hele landet tar dansen ut i gatene og viser hva de har lært. Det danses tango i Molde, samba på Fjaler, linedance på Gran og i Bindal skal det danses etter The Fox. I Olavshallen i Trondheim vises det musikal med 450 deltakere fra 4 til 50 år og i Tromsø opptrer den tunisiske kunstneren Héla Fattoumi. På torget i Larvik danser 8. klassinger fra hele kommunen og det blir bydd på leikarring i Re, Love-Dans i Fredrikstad og Dans Kos i Stjørdal. Det danses på utallige skoler og i Bærum lærer over 7000 barn samme dans. Grupper og enkeltaktører, unge og gamle, amatører og profesjonelle har laget sine egne måter å feire dansen på.

 

Tirsdag 29. april er den internasjonale UNESCO-dagen. Klokken kl. 12.00 denne dagen danser flere tusen barn og unge over hele Norge årets dans, koreografert av Dansens Dager-ambassadør, Tine Aspaas.  Elever og lærere på utallige skoler har lært seg dansen og skal opptre i skolegården, på torg og i parker. I ekte Dansens Dager ånd tar de dansen ut til folket.