Danseinformasjonen har for fjerde gang produsert en egen Dansens Dager-dans. Det er årets ambassadør, Tine Aspaas, som har koreografert dansen og Øyvind Sjøvoll/Kohib har komponert musikken. Med seg i videoen har de danser Berit Lundene og 2. og 3. klasse studenter i jazz ved Kunsthøgskolen i Oslo. Dansen er filmet som en instruksjonsvideo, slik at den er lett å lære. HER er dansen!


Dansen er i sjangeren jazz og formålet er at den, med litt øvelse, skal kunne danses av alle; om du er åtte eller åtti, profesjonell eller nybegynner, alene eller sammen med andre. Tirsdag 29. april klokka 12.00, på UNESCOs internasjonale Dansens Dag, oppfordres hele Norge til å bli med på Dansens Dager-dansen.

Om dere tar utfordringen og danser årets dans den 29. april eller har andre danseaktiviteter under Dansens Dager så husk å registrere arrangementet slik at dere blir en del av det nasjonale programmet.

Gleden over å formidle noe gjennom bevegelse er en stor drivkraft for årets ambassadør. Dans er en lidenskap hun har hatt så lenge hun kan huske. Hun håper denne videoen kan få dans ut til nye mennesker og skape entusiasme og glede.

Foto: Per Georg Krokstad
Klipp: Mika Martinussen

Sangen heter The Fang Song og kan lastes ned her for 9 kr.

Følg oss på Facebook for nyheter og informasjon.