Danseinformasjonen er stolt over å kunne presentere Tine Aspaas som ambassadør for Dansens Dager 2014. Hun er en profilert person i dansemiljøet og har lang fartstid som både danser, koreograf og pedagog.

"Jeg ble utrolig glad over å få oppdraget som ambassadør for Dansens Dager i år. Jeg er stolt, takknemlig og ydmyk over å få denne muligheten til å formidle og fremme dansekunst" sier Tine Aspaas.

Dans er for Aspaas et språk som tilhører og rører noe ved oss alle. Dans er en kanal for å utrykke og formidle noe der ord ikke strekker til, og skaper tilhørighet på tvers av kulturer. Ønsket om at flere skal få mulighet til å oppleve dans er viktig for Aspaas gjennom hennes arbeid som pedagog og koreograf: ”Dans har vært sentralt når mennesker har møtt hverandre gjennom årtusener. Det er derfor ingen overraskelse at det finnes så mange danseuttrykk. Dans sitter i ryggmargen på oss og mange finner glede og kjenner seg hjemme i både å danse selv og å oppleve dansekunst”.

tine1-liten
Foto: Danseinformasjonen

Bak seg har Tine Aspaas en lengre karriere som danser i både inn- og utland. Hun har blant annet danset med Oslo Danse Ensemble og i musikaler som Chicago, My fair Lady og Cabaret, samt utallige TV-produksjoner og musikkvideoer. Aspaas var også med i første sesong av Dansefeber på TVNorge i 2006 og var koreograf for samme konkurranse de påfølgende sesongene. Hun er en ettertraktet pedagog og underviser både profesjonelle dansere ved PRODA og studenter og elever ved en rekke høyskoler og kveldskoler. Som koreograf er hun for tiden aktuell med en egen helaftens produksjon, Three in One, som har premiere på Riksscenen i august 2014.

Årets ambassadør startet sin dansekarriere som seksåring på Eva Haalkes Ballettskole. Etter danselinjen på Fagerborg videregående skole, gikk veien videre til jazzlinjen ved Statens Balletthøgskole (Kunsthøgskolen i Oslo), som hun fullførte i 1998.

”Tine Aspaas har en smittende energi og et drivende engasjement for dansen. Denne energien vil dere få se i årets Dansens Dager-dans som hun har koreografert” sier Randi Urdal, daglig leder ved Danseinformasjonen. Koreografien lanseres som en instruksjonsvideo den 10. februar og vil i løpet av våren bli danset av flere tusen barn og unge over hele landet. Dansen blir publisert her.