dd14-liten

I dag feires dansen i mer enn 60 land over hele verden. UNESCOs budskap er å feire dans og kunstartens universelle form, å krysse politiske, kulturelle og etniske barrierer og føre sammen mennesker med et felles språk – dans.
International Dance Day

Tine Erica Aspaas har et energinivå og en egenmotivasjon som få kan matche, noe som gjør henne til en ettertraktet pedagog og utøver, og til en perfekt ambassadør for Dansens Dager. Les intervju med henne her.

Dansekompaniet The Line har laget sin egen humoristiske versjon av Dansens Dager-dansen. Dette vil vi ha mer av!

 

Det nærmer seg Dansens Dager og i år, som i fjor, er alle landets fylker representert. Programmet viser stort mangfold både med tanke på deltakere, sjanger og  geografi. Både det profesjonelle miljøet og amatørgrupper deltar og det skal danses boliviansk dans, halling, improvisasjon, bollywood, samtidsjazz, seniordans, stedsspesifikk dans, breaking og mye mer. I løpet av dagene vil det også bli vist dansefilmer, holdt dansekurs, foredrag og blir gått i dansetog.

 

Vi har løpende påmelding helt fram til Dansens Dager men hvis du vil at ditt arrangement skal være med i lanseringen av årets Dansens Dager-program må det registreres innen påske. Det landsdekkede programmet for Dansens Dager 2014 legges fortløpende ut på våre nettsider og lanseres nasjonalt den 22. april. Programmet vil gi en flott oversikt over hva som skjer disse dagene og ditt bidrag er med på å synliggjøre bredden av dans i Norge i dag. Registrer ditt arrangement her

I Oslo står ordfører Fabian Stang og ambassadøren for den offisielle markeringen av Dansens Dager på Operataket tirsdag den 29. april kl 12.00. I tillegg til innslag av Karvan Dance, Tabanka Dance Ensemble og Samba Ladies er det Dansens Dager-dansen som står på programmet. Det vil også bli vist utdrag fra en koreografi av Tine Aspaas med fire profesjonelle dansere. Bli med å danse årets dans sammen med ca. 200 danseelever/studenter og entusiaster. Man er også velkommen til å se på. Møt opp tirsdag 29. april klokka 12.00.

 

Hvert år arrangerer Danseinformasjonen visningsarenaen Åpen Scene i forbindelse med Dansens Dager. Deltagere i årets Åpen Scene er Tabanka African & Caribbean Peoples Dance Ensemble, Ziemelmeita, dansere fra Kinesisk kulturfestival, Karvan Dance, At Ticle Toes, studenter fra KHiO, Tine Aspaas med ensemble, Grete Brunvoll, Berezki, Herbie Skarbie, Floornights og Nayra Bolivia

 

Årets offisielle internasjonale Dansens Dag-budskap er skrevet av den franske koreografen og danseren Mourad Merzouki. Les oppropet

Dansens Dager er deltakerinitiert; skoleelever danser i skolegården eller i gymsalen, profesjonelle dansere tar kunsten sin ut i gatene og danseentusiaster over hele landet finner sin måte å feire dansen på. Det danses halling i handlegata, indisk i skogen, klassisk på torget og hiphop på scenen. Noen holder også dansekurs, går i dansetog, har samtaler om dans, visning av dansefilmer eller utstilling av dansebilder. Fellesnevnerne er dans, fellesskap og åpenhet.

Danseinformasjonen har for fjerde gang produsert en egen Dansens Dager-dans. Det er årets ambassadør, Tine Aspaas, som har koreografert dansen og Øyvind Sjøvoll/Kohib har komponert musikken. Med seg i videoen har de danser Berit Lundene og 2. og 3. klasse studenter i jazz ved Kunsthøgskolen i Oslo. Dansen er filmet som en instruksjonsvideo, slik at den er lett å lære. HER er dansen!

Danseinformasjonen er stolt over å kunne presentere Tine Aspaas som ambassadør for Dansens Dager 2014. Hun er en profilert person i dansemiljøet og har lang fartstid som både danser, koreograf og pedagog.

Vi er i gang med å søke tillatelser til å danse på Stortorvet, Youngstorget og Olaf Ryes Plass i Dansens Dager-helgen den 26. og 27. april. På Olaf Ryes Plass og Youngstorget ordner vi tilgang til støm, men et eventuelt anlegg må utøverene selv ordne. På Stortorvet har vi bare fått tillatelse til å danse lørdag 26. - Så da er det bare å registrere i vei!

I år som i fjor samarbeider Dansens Dager med Landslaget Fysisk Fostring i Skolen. Oppfordringen om å danse årets Dansens Dager-dans mandag 29. april kl 1200 går til alle landets lærere og elever i grunnskolen. Dansens Dager-dansen er koreografert av ambassadør Tine Aspaas og kommer ut den 10. februar! Se plakaten her.

Vi oppfordrer også alle til å registrere deres arrangement på våre sider under Registreringsskjema.