Danseinformasjonen er stolt over å kunne presentere en av våre aller dyktigste dansekunstnere som ambassadør for Dansens Dager. Schia arbeider for tiden med den internasjonalt anerkjente koreografen Sidi Larbi Cherkaoui og turnerer verden rundt med kompaniet hans; Eastman. For henne er dans hardt arbeid, lidenskap og en livsstil.
guro01guro02
Schia og Keira Knightley i filmen Anna Karenina. Foto: Universal Pictures /
Schia i forestillingen Now She Knows av zero visibility corp. Foto: Erik Berg


Med 170 reisedøgn i året har Schia rukket å turnere i ca 20 land. Foruten å jobbe som profesjonell danser på heltid jobber hun også som koreograf og skuespiller. I høst var hun aktuell som både skuespiller og koreografiassistent i Hollywood-filmen Anna Karenina. Spillefilmen er i regi av Joe Wright og koreografert av Cherkaoui. Filmen har fått stor oppmerksomhet i internasjonal presse for nettopp dansen.
Her fra National Post: arts.nationalpost.com

Årets ambassadør er stolt og ydmyk over å kunne representere dansen igjennom Dansens Dager. Hun ser det som en flott måte å kunne formidle en av våre eldste former for kommunikasjon. “Dans har et mylder av dialekter, og en enorm evne til å uttrykke, transformere, forene og glede. Det å bevege seg likt som andre, bevege seg med andre, eller se andre mennesker bevege seg kan hjelpe oss å forstå hvordan andre tenker, hva de føler og hvem de er.” For Schia er det noe magisk og poetisk over det å utrykke seg gjennom bevegelse.

Dette poetiske utrykket kan man oppleve gjennom årets Dansens Dager-dans som er koreografert av ambassadør Guro Schia i samarbeid med dansekunstner Vebjørn Sundby. Koreografien lanseres som en instruksjonsvideo 11. februar og vil i løpet av våren bli danset av flere tusen barn og unge over hele landet. Dansen vil bli lansert på våre nettsider.

Guro startet sin danseutdanning ved Fagerborg videregående skole og gikk videre til Kunsthøgskolen i Oslo. Etter dette har hun arbeidet med koreografen Hooman Sharifi, Kreutzerkompani, zero visibility corp, Oslo Danse Ensemble og vært ansatt i Carte Blanche i åtte år. I 2009 valgte Schia å gå tilbake til frilanstilværelsen - noe hun gjør med stor suksess!

“Guro Nagelhus Schia er en stor dansekunstner med både nasjonal og internasjonal karriere. Hun ble håndplukket av Cherkaoi og nå skal hun fronte Dansens Dager i Norge. Vi er begeistret!” sier Randi Urdal, daglig leder ved Danseinformasjonen.