Vi er i vår klare til å feire Dansens Dag for 15. gang i Norge! Vil du være med på den nasjonale feiringen, så er det bare holde av dagene 27. – 29. april. Vi oppfordrer profesjonelle, amatører og danseentusiaster rundt om i landet til å delta på Norges største dansefest.

 29. april er dansens internasjonale UNESCO-dag. Med mål om 250 arrangementer over hele landet blir Dansens Dager Norges største dansebegivenhet. Dagen er til for å feire dans som uttrykksform innenfor alle sjangre. På scener, fortau og torg danses alt fra reinlender til ballett og fra Bhangra til breakdans. Både grupper og enkeltaktører, unge og gamle, amatører og profesjonelle lager sin egen måte å feire dansen og dansegleden på. Seniordans, klassisk ballett, tango, disco, hiphop, folkedans, samtidsdans, ballroom, bollywood, barnedans, linedance, afrikansk dans og magedans var bare noen av stilene som vi fikk oppleve under dagene i fjor.
 
I 2012 var registrerte arrangementer rekordstor og vi ser at dans både som scenisk uttrykk og som aktivitet er på fremmarsj. Det er en økende bevissthet og interesse for dans som kulturuttrykk, noe vi ser både på scene, film/TV og publikasjoner, men også i det økende tilbudet av danseskoler og danseutdannelser.