dd 2013 520 web


Elever ved kulturskolen på Inderøy danser Dansens Dager-dansen 2013, her kan du se videoen.

I tillegg til å øve inn den orginale versjonen av Dansens Dager-dansen har elevene ved Nesbyen kulturskole har laget sin egen versjon.

Årets offisielle internasjonale Dansens Dag-budskap er skrevet av kunstnerisk leder og grunnleggeren av Cloud Gate Dance Theatre of Taiwan. Les oppropet her

Hvert år arrangerer Danseinformasjonen visningsarenaen Åpen Scene i forbindelse med Dansens Dager. Deltagere i årets Åpen Scene er Tabanka African & Caribbean Peoples Dance Ensemble, dansere fra Nasjonalballetten, Nysirkus Bjerke, Damini house of Culture, Nayra Bolivia (boliviansk dans), Grupo União na Capoeira-Oslo, Grete Brunvoll, Subsdans, Den Norske Ballettskole og Oslo Kulturskole/Schous Dansekompani.

I Oslo feires blant annet Dansens Dager med en fullspekket Åpen Scene på Dansens Hus den 28. april kl 19.00. Åpen Scene har til hensikt å vise bredden av dans i Norge så her kan man oppleve alt fra indisk dans, afrikansk/karibisk, klassisk ballett, nysirkus, Capoeira og dansere fra Nasjonalballetten. Gratisbilletter bestilles her: http://www.billettportalen.no/annet/14169/aapen-scene/

Vi har løpende påmelding helt fram til Dansens Dager men hvis du vil at ditt arrangement skal være med i lanseringen av årets Dansens Dager-program må det registreres innen 8. april. Det landsdekkede programmet for Dansens Dager 2013 legges fortløpende ut på våre nettsider og lanseres nasjonalt den 15.
april. Programmet vil gi en flott oversikt over hva som skjer disse dagene og ditt bidrag er med på å synliggjøre bredden av dans i Norge i dag. Registrer ditt arrangement her

Ambassadør Guro Nagelhus Schia står for den offisielle åpningen av dagene på Operataket lørdag 27. april kl 1200. I tillegg til Tabanka Crew, hiphop med Subsdans og boliviansk dans er det Dansens Dager-dansen som står på programmet. Man kan også få oppleve et utdrag fra forestillingen OFF, koreografert av Janne-Camilla Lyster. Bli med på feiringen sammen med ca 100 danseelever og entusiaster, alle er velkomne til å være med på årets dans, møt opp på Operataket kl 1200.

La Danse vil ha utvalgte tilbud i løpet av dagene for Dansens Dager. Vil gjelde både for butikken i Kr. Augustsgate 7A i Oslo og nettbutikken.
ladanse.no

Danseinformasjonen samarbeider med Soul Sessions Oslo om en jam i foajeen på Dansens Hus den 28. april kl 2030, og det er helt gratis! Djs spiller musikk innen hiphop, funk og house-sjangeren og dansegulvet er åpent for alle som vil.

Med Trivselsprogrammet legger mobbefrie trivselsledere fra 4.-10. trinn til rette for økt aktivitet i storefriminuttene. Per januar 2013 benytter over 800 skoler i Norge Trivselsprogrammet. Det er representert i alle landets fylker og i 149 kommuner. Målet er å bl. a å redusere konflikter blant elever og fremme verdier som inkludering, vennlighet og respekt. Trivselsprogrammet hjelper Dansens Dager med å spre budskapet, se nettsiden deres her.

Her er logoer og bilder for Dansens Dager 2013

I Oslo har vi fått innvilget tillatelse fra grunneier og politi om å danse på følgene steder:

Det nasjonale programmet for årets Dansens Dager vil lanseres nasjonalt den 15. april og vil være tilgjengelig på på våre nettsider. Her finner dere noen tips og råd om hvordan dere kan gå fram i forhold til media og vi har laget en mal hvor vi har med en kort tekst som vi vil at dere skal ta med i informasjonen dere sender ut til pressen, for eksempel i pressemeldinger.

Danseinformasjonen er stolt over å kunne presentere en av våre aller dyktigste dansekunstnere som ambassadør for Dansens Dager.

Den 11. februar lanserer vi årets dans. Det er Dansens Dager-ambassadøren Guro Nagelhus Schia som har koreografert dansen sammen med Vebjørn Sundby. Dette er en nydelig og poetisk dans i sjangeren samtidsdans.

I år som i fjor samarbeider Dansens Dager med Landslaget Fysisk Fostring i Skolen. Oppfordringen om å danse årets Dansens Dager-dans mandag 29. april kl 1200 går til alle landets lærere og elever i grunnskolen.

Nytt av året er et samarbeid med Trivselslederne. Vi er tidlig i dialogen, men planen er at enda flere skoler vil få tilgang til dansen og være med å markere Dansens Dag den 29. april kl 12.00.

Vi er i vår klare til å feire Dansens Dag for 15. gang i Norge! Vil du være med på den nasjonale feiringen, så er det bare holde av dagene 27. – 29. april. Vi oppfordrer profesjonelle, amatører og danseentusiaster rundt om i landet til å delta på Norges største dansefest.