Danseinformasjonen er stolte over at dansernes egen stjerne skal representere dansen denne våren. Ambassadøren skal fronte et mangfoldig program på tvers av sjangre, nivå, alder og nasjonalitet. Ingrid Lorentzen mener dansen kan bevege noe i oss alle. Ingrid Lorentzen er en tydelig stemme og viktig person i dansemiljøet. Hun jobber for bredden og dansens tilgjengelighet, samtidig som hun ønsker økt satsing på de store talentene.

Image
Foto: Erik Berg
”Det er en stor ære for meg å få representere dansen på denne måten. Jeg har viet livet mitt til å formidle dansen– for meg er dans både lidenskap, livslykke og levebrød”, sier hun.

Ingrid Lorentzen har en lang karriere som danser bak seg, både som frilanser og som ansatt ved Skånes Danseteater og Nasjonalballetten her hjemme. I 1997 fikk hun fast stilling i Nasjonalballetten og i 2000 ble hun utnevnt til solist. Den 1. august i år blir hun ballettsjef for samme kompani.
I 1998 ble Lorentzen nominert til Hedda-prisen for medvirkning i Alvebergs Babels barn, hun mottok Kritikerprisen i 2001 for sin medvirkning i Bandstrups Place Of Stone og fikk som første danser Telenors kulturpris "Grenseløs kommunikasjon" i 2004. Ingrid har også jobbet som skuespiller og koreograf, og har siden 2009 vært rådsmedlem i Kulturrådet.

 29. april er dansens internasjonale UNESCO-dag. Danseinformasjonen skal for 12. år på rad koordinere de norske Dansens Dager fra 27. til 29. april. Med mål om 200 arrangementer over hele landet blir Dansens Dager Norges største dansebegivenhet. Dagen er til for å feire dans som uttrykksform innenfor alle sjangre. På scener, fortau og torg danses alt fra reinlender til ballett og fra Bhangra til breakdans. Både amatører, profesjonelle, barn og eldre viser fram dansen og dansegleden disse dagene.

“Vi er utrolig glade for at Ingrid Lorentzen har takket ja til å være årets ambassadør for Dansens Dager. Hun er et forbilde for alle som jobber med dans, både på grunn av sin store allsidighet – danseteknisk og kunstnerisk  og for sin uredde og ujålete personlighet”, sier Randi Urdal, daglig leder ved Danseinformasjonen.
 
Foto kan lastes ned her: Portrett / Svanesjøen. Fotograf: Erik Berg, Den Norske Opera & Ballett

Les mer om Dansens Dager på www.dansensdag.no


For mer informasjon, vennligst kontakt:
Marianne Albers og Sigrun Drivdal Johnsen
E-post: post@dansensdager.no  
T: 23 70 94 47


Danseinformasjonen er koordinator for Dansens Dager i Norge, er det nasjonale informasjons- og kompetansesenteret for dansekunst. Vi ble opprettet i 1994, finansieres over statsbudsjettet og har en rekke oppgaver knyttet til faget.