dd 2012

Til nå har Danseinformasjonen fått inn over 200 registrerte arrangementer, som er en økning på 60% fra fjoråret som også var et rekordår. Vi takker alle danse-entusiaster som er med på å gjøre dette til årets største dansefest

Her er en hilsen fra Carte Blanche, som er på turne for tidene. De viser et busstopputdrag fra Corps de Walk som de har vist på flere steder i Sverige, Frankrike og nå i Sveits. I kveld danser de i Theater11 i Zürich, før de kommer hjem. Se og hør her!

Ordfører Fabian Stang og ambassadør Ingrid Lorentzen står for den offisielle åpningen av Dansens Dager på Operataket fredag den 27. april kl 1100. Her vil du også få oppleve dansere fra Nasjonalballetten danse årets Dansens Dager-dans sammen med over 150 danseelever og entusiaster. Det er bare å møte opp og slippe dansegleden løs, her er alle velkomne til å være med!

Hvert år arrangerer Danseinformasjonen visningsarenaen Åpen Scene i forbindelse med Dansens Dager. Dansens Dag sitt budskap knytter seg til mangfold, både kunstnerisk og etnisk, og Åpen Scene vil speile dette ved å presentere dans i alle former og formater fra en rekke verdenshjørner. Åpen Scene arrangeres i samarbeid med Dansens Hus på Dansens Hus’ Hovedscene. Programmet for Åpen Scene er nå satt.

I Oslo avsluttes Dansens Dager med en fullspekket Åpen Scene på Dansens Hus den 29. april kl 19.00. Åpen Scene har til hensikt å vise bredden av dans i Norge. For billetter til forestillingen: www.dansenshus.com

På selve Dansens Dag, søndag 29. april kl 2110 viser Hovedscenen på NRK2 programmet "Espen Giljane ser tilbake".
Espen Giljane har vært sjef for Nasjonalballetten i ti år. Nå er han inne i sin siste sesong på Den Norske Opera & Ballett og Arild Erikstad møter han her i en samtale krydret med arkivklipp fra balletter som er produsert gjennom disse ti årene. Kveldens program er Hovedscenens bidrag til Dansens Dager.

Mathias Jin Budtz er danser/koreograf som i år står for koreografien til Dansens Dager-dansen. Proda setter derfor opp ekstra klasser med han kl. 12.00-13.00 tirsd, onsd og torsd i uke 17. Klassene inneholder Hiphop-teknikk og Dansens Dager-dansen. PRODAs brukere oppfordres til å delta på dansestuntet på Operataket fredag 27. april kl.11.00 der dagen åpnes ved Ingrid Lorentzen og Fabian Stang.
Ta klassene og still opp!
www.proda.no

Fredag 27. april kl 18.35 vier Superkviss på NRK Super et helt program til Dansens Dager. Temaet i programmet er dans og deltagerne er fire unge dansere. Du vil også få se koreografen for årets Dansens Dager-dans Mathias Jin Budtz danse. Programleder er Anne Kathrine Fallmyr.
I år som i fjor har Dansens Dager samarbeidet med Landslaget Fysisk Fostring i Skolen. Oppfordringen om å danse årets Dansens Dager-dans fredag 27. april kl 1200 går til alle landets lærere og elever i grunnskolen. Vi oppfordrer også alle lærere til å registrere deres arrangement her.

Årets offisielle internasjonale Dansens Dag-budskap er skrevet av den anerkjente koreografen Sidi Larbi Cherkaoui. Les oppropet her

Danseinformasjonen er stolte over at dansernes egen stjerne skal representere dansen denne våren. Ambassadøren skal fronte et mangfoldig program på tvers av sjangre, nivå, alder og nasjonalitet.

Vi har løpende påmelding helt fram til Dansens Dager men hvis du vil at ditt arrangement skal være med i lanseringen av årets Dansens Dager-program må det registreres innen 22. mars. Det landsdekkede programmet for Dansens Dager 2012 vil bli lagt ut på våre nettsider og lanseres nasjonalt den 12. april. Programmet vil gi en flott oversikt over hva som skjer disse dagene og ditt bidrag er med på å synliggjøre bredden av dans i Norge i dag. Registrer ditt arrangement her

Trenger du en dansearena i forbindelse med Dansens Dager? I år som i fjor stiller Deichmanske bibliotek sine lokaler til disposisjon. For koordinering av lokaler ta kontakt med Utviklingsenheten kul.dbi.utvikling@org.oslo.kommune.no eller spesialkonsulent Cecilie Bergh cecilie.bergh@kul.oslo.kommune.no

Vi sender jevnlig ut nyheter om Dansens Dager. I nyhetsbrevene får du blant annet informasjon om årets Dansens Dager ambassadør, Dansens Dager-dansen og frister. Hvis du vil motta vårt nyhetsbrev så der det bare å sende mail til post@dansensdager.no

Danseinformasjonen har i mange år mottatt økonomisk støtte til Dansens Dager fra Oslo kommune. Gjennom dette tilskuddet virker Oslo som lokomotiv for feiringen over hele landet.

Like sikkert som at etter vinter kommer vår, blir det også Dansens Dager i år!  Vil du være med på den nasjonale feiringen, så er det bare holde av dagene 27. – 29. april 2012.

Carte Blanche
CORPS DE WALK
Steps Festival, Theater 11, Zürich, Sveits
27. april
Carte Blanche deltar i med fire forestillinger i fire forskjellige byer under årets STEPS-festibal i Sveits. Lugano, Basel, Thun og Zürich besøkes med stykket Corps de Walk.
Koreografi og kostymer Sharon Eyal og Gai Bachar
Musikk, DJ, lyddesign Ori Lichtik
Lysdesign Torkel Skjærven
www.carteblanche.no


Wee/Francesco Scavetta
SURPRISED BODY PROJECT
BIPOD 2012 – Beirut International Platform of Dance, Monnot Theatre, Libanon
27. april
Koreografi Francesco Scavetta
Dans Gry Kipperberg, Dante M. Bobadilla, Arnulfo P. Ravagli, Meri Pajunpää, Orfee Schuijt og Soile Voima
Komponist Jon Balke
Musikere Batagraf ved Snorre Bjerck, Jon Balke
Lysdesign Stefano Stacchini


Siljeholm/Christophersen
SNIK OG SNOK PÅ MÅNEN
BIPOD 2012 – Beirut International Platform of Dance, Monnot Theatre, Libanon
28. april
Forestilling for barn fra 8 - 13 år
Konsept, koregrafi og dans Helle Siljeholm og Sara Christophersen
Historiutvikling og tekstforfatter Marie Hafting
Musikk og lyddesign Sverre Eide
Lysdesigner Laurent Ravot
Scenografi Carl Nilsen - Love og Kamilla Kotte Birkeland
Video Ludvig Friberg
Visuellt video-landskap Pablo Castro
Skuespiller- og regiveileder Nancy Mannes
Kostymedesign Kamilla Kotte Birkeland
www.siljeholm-christophersen.com


DANSENS DAGER-DANSEN I CANADA
29. april kl 1600 og 1800
"Vi her en gruppe her i Saskatoon, Saskatchewan Canada, som  skal danse denne dansen pa Dance Saskatchewan sondag den 29 april. Barna som skal danse er av alder 7-16 ar og de gar pa norskole (norwegian cultural society) her for a laere norsk og de danser ogsa folkedans. De har alle norske aner. Mine har meg som er fra Norge. Vi hadde et danse kurs her som ble ledet av Lee Otterholt og han laerte barna dansens dager dansen. De har ovet mye og gleder seg til a opptre foran masse mennesker. Ville bare gjore dere oppmerksom pa at Dansens dager dansen ogsa blir gjort i andre deler av verden ogsa."


Jo Strømgren Kompani
GRENSEN og NABOEN (film)
Tanz Tranzit Festival, Kaliningrad, Russland
29. april
Manus, regi, koreografi, scenografi og kostymer Jo Strømgren
Utøvere Jørn Bjørn Fuller-McGee og Ida Holten Worsøe
Lyddesign Lars Årdal,
Lysdesign Stephen Rolfe
www.jskompani.no


Jo Strømgren Kompani
A DANCE TRIBUTE TO PING PONG
Tanzwoche Dresden 2012, Kulturzentrum Scheune, Tyskland
29. april
Koreografi, manus, kostymer, rekvisitter Jo Strømgren
Lyddesign Lars Årdal, Audun Melbye
Lysdesign Stephen Rolfe
Dans Sverre Magnus Heidenberg, Mikkel Are Olsenlund, Stian Danielsen, Jan Nikolai Wesnes, Maria Henriette Nygård og og Caisa Strømmen Røstad (understudy)
Video Ivar Mykland og Jo Strømgren
www.jskompani.no


Mette Edvardsen
EVERY NOW AND THEN
Book Event Wiels, Brussel, Belgia
29. april
Av og med Mette Edvardsen og Philippe Beloul
www.metteedvardsen.beTil toppen

Underkategorier