Belinda Braza er en av de mest etablerte danserne og koreografene innen hiphop-miljøet i Norge i dag og en av få innen denne sjangeren som jobber innenfor det etablerte teater- og dansemiljøet. Belinda har gjort seg bemerket som koreograf for flere store musikaler, forestillinger og TV-programmer.

Belinda sier: Jeg var først litt ambivalent til om jeg kunne takke ja til oppgaven som ambassadør for Dansens Dager 2011 rett og slett fordi jeg vet at det finnes så mange dyktige personer i dansemiljøet med mye kunnskap og erfaring. Men etter å ha tenkt meg om bestemte jeg meg for å takke ydmykt ja. Dans er noe jeg ikke kunne vært foruten. Det er min drivkraft og gir positiv energi til alt jeg gjør. Dans gir frihet til å uttrykke følelser, formidle et budskap, fortelle og dele med andre. Det er et felles verdensspråk som kan forstås uansett kultur eller religion. Å være ambassadør for Dansens Dager 2011 gir meg muligheten til å dele akkurat denne lidenskapen og dansegleden med enda flere! Jeg føler meg privilegert, rørt og stolt!

Belinda Braza står bak oppsetninger som Jungelboken, Jesus Christ Superstar, Den Hemmelege Hagen, Skatten på sjørøverøya - alle ved Det Norske Teatret, Romeo & Julie ved Haugesund Teater, PES ved Akershus teater, Fear Infection, Idol, Melodi Grand Prix og Dansefeber.

Hun har jobbet både som danser og koreograf for artister som Tommy Tee, Samsaya, Erik & Kriss, Karpe Diem, Maria Haukaas Storeng, m.fl.

Belinda var også den eneste hiphop-koreografen som representerte Norge i So you think you can dance Scandinavia.

Vi er svært glade for å ha henne med som årets danse-ambassadør!