I år som i fjor og mange år før feirer vi dansen over flere dager Norge rundt. Kick-off blir på selve Dansens Dag, torsdag den 29. april. Norges største dansefest feires i fire dager til ende, og avsluttes søndag den 2. mai. At vi skifter navn til Dansens Dager er en konsekvens av dette.
Benytt sjansen og slipp rytmene fri, få opp pulsen og humøret, sett på musikken og ta en dans; på jobben, skolen, i gata, hjemme i stua, eller få med deg ditt lokale 1. maitog i dansen!
 
Åpen Scene på Dansens Hus
Danseinformasjonens ”egen” oppsetning, Åpen Scene, arrangeres i år på Dansens Hus. I fjor ble det et flott arrangement med 180 deltagere på scenen, lang kø i billettluka og stappfullt hus i Den Norske Opera & Ballett. I år presenterer vi Åpen Scene “hjemme” på den nasjonale scenen for dans, og på selve dagen, den 29 april.
 
Groruddalssatsingen tar T-banen
Søndag den 2. mai kan publikum oppleve allverdens danseformer på T-banelinje 5 i Oslo. Med Groruddalssatsingen i samarbeid med Ruter og T-banen ønsker man å vise fram det mangfoldige dansemiljøet i Groruddalen. Det arrangeres dans på en rekke stasjoner mellom Stortorget og Vestli.
Mer enn 30 dansegrupper innenfor 15 dansestiler har tilhold i de fire bydelene i Groruddalen (Alna, Bjerke, Grorud og Stovner), og de vil presentere alt fra bhangra til gammeldans. Ta banen! Danseinformasjonen vil oppfordre alle dansemiljøer i Norge til å la seg inspirere av Groruddølingene. Kan vi danse på toget, trikken, bussen, ferga - på holdeplassene eller fergekaia?
 
Unescos internasjonale Dansens Dag
Dansens Dag ble etablert av Unesco i 1982. Målet er å sette fokus på og feire alle danseformer og alle dansende på tvers av politiske, kulturelle og etniske grenser. Dansens Dag, den 29. april, var fødselsdagen til Jean-Georges Noverre (1727-1810), fransk koreograf, ballettmester og en fornyer av dans. Over 60 land verden over markerer denne dagen.
 
Spørsmål og henvendelser sendes til post@dansensdag.no eller til Danseinformasjonen på 23 70 94 40. Påmeldingsskjema og mer informasjon ligger på www.dansensdag.no.
 
Deadline for vårt program, påmeldingsfrist til arrangementer i Oslo samt Åpen Scene er 15. mars
Image