Image

I år er det 10 år siden den første Dansens Dag-markeringen fant sted i Norge, og vi har all grunn til å feire! Dans har fått mye fokus de siste årene og det spirer og gror av talenter, entusiasme og engasjement. Dagen er til for at dansere i alle aldre innenfor alle genre, amatører som profesjonelle, kan få vise fram danseglede og kunstnerisk egenart og bidra til at dans blir anerkjent som en betydningsfull kulturell og sosial uttrykksform.

I år utfordrer vi alle som skal være med til å stille spørsmålet: Hvorfor danser du?


Dansens Dag ble opprettet av Unesco i 1982 og feires over hele verden den 29. april hvert år. I Norge har vi utvidet Dansens Dag til Dansens Dager, og startskuddet for markeringen går lørdag den 25. april og avsluttes på Dansens Dag, onsdag den 29. april.

Noen smakebiter:
• I Stavanger blir det dansedugnad på Torget lørdag 25. april kl. 1200-1600. Dansere i alle aldre og fra ulike verdenshjørner er invitert, og 15 til 20 dansegrupper vil være representert  til en møteplass og dansefest for alle som er glad i dans!
• I Bergen arrangerer Bergen Dansesenter, i samarbeid med Kunsthuset WRAP, ”Dans i byen” lørdag 25. april fra kl. 1000 - 0030. Her blir det dansefest rundt om i Bergen sentrum hvor 17 ulike skoler og dansegrupper bidrar til markeringen. Overraskelser kan ventes utover natta!
• I Oslo vil Danseinformasjonen for andre gang samarbeide med bydelene Bjerke, Grorud, Alna og Stovner for å synliggjøre Dansens Dag-markeringen for ungdom i Groruddalen. Bydelene har et rikt mangfold av dans, og den 29. april kl. 1600 inviteres grupper til å utveksle og utvikle nye og spennende danseuttrykk i et møte mellom ulike tradisjoner og stiler. Hele befolkningen er invitert til å skape en gedigen dansehappening sammen med ungdommer fra ”The Planet” på Vestli aktivitetshus.

”Hele verden danser”
Danseinformasjonen er med på et forsøk på å få hele verden til å danse samtidig. Onsdag 29. april kl  1100 GMT, kl. 1200 i Norge, braker det løs!
Meld deg på facebookgruppen The Whole World`s dancing! på www.facebook.no eller send epost til: wholeworldsdancing@gmail.com for mer informasjon. Til nå er det registrert 1200 medlemmer fra hele verden og foreløpig er det planlagt arrangementer i Norge, Sverige, Danmark, Sør-Afrika, Israel, Mexico og Frankrike.

Åpen Scene i Den Norske Opera & Ballett, Scene 2
I år samarbeider Danseinformasjonen og Den Norske Opera & Ballett for første gang om å arrangere Åpen Scene. Den 25. april kl. 1300 får du smakebiter av alt fra hip-hop, jazzdans, indisk Bhangra, samtidsdans, cubansk salsa og magedans til klassisk dans, bl.a. med Narvik ballettskole, som reiser til Oslo i ens ærend med 36 elever.

Bli med på jubileumsfeiring av Dansens Dag og ta en svingom for dansen og jubilanten. Gratulerer med 10- års dagen!

Hilsen staben i Danseinformasjonen