Dansekunstner Mia Haugland Habib har laget Dansens Dager-dansen 2020 som i år handler om å samles og bruke massens kraft. Habib forsker i den menneskelige massens kraft gjennom ideen om å la store menneskemasser gå og løpe i sirkler. Disse grunnprinsippene er hentet fra masseprotester, massemigrasjon og massemanifestasjoner og det er også mønstre man finner igjen i dyreriket.

 
Skjermbilde 2020 03 05 kl. 12.56.47
 
 
 

«Jeg håper det kan bli en viktig og fin opplevelse, både for de som er med og for de som ser på. Håpet er at dansen kan inspirere og kanskje gi en input til noens skapende prosesser»

Sier ambassadør Mia Habib i intervju med Danseinformasjonen

De seneste årene har vært preget av store protester verden over. Med sitt prosjekt gir Habib deltakerne mulighet til å velge sin egen sak de vil stå og gå for. Det kan være for klimakampen, likestilling, mot rasisme eller noe annet som er viktig for deltakeren, og sammen bruker man kroppens styrke som protest - en myk protest.

Årets dans er basert på Habibs prosjekt ALL – A physical poem of protest som har blitt vist flere steder rundt om i verden og høstet gode kritikker blant annet i New York Times, Flash Art og Hyperallergic.

Dansens Dager-dansen
For tiende gang produserer Danseinformasjonen en egen Dansens Dager-dans med tilhørende instruksjonsfilm. Mia Habib har idé og koreografi og med seg i filmen har hun dansekunstnerne Hanna Filomen Mjåvatn og Harald Beharie og dansestudenter fra Høyskolen Kristiania, institutt Norges Dansehøyskole. Instruksjonsfilmen deles gratis på dansensdager.no.

Åpningen av Dansens Dager 2020
Fredag 24. april klokken 1200 oppfordrer vi barn, unge og gamle over hele landet til å danse årets dans som en markering av at Dansens Dager 2020 er i gang. På Operataket i Oslo vil Dansens Dager-ambassadør Mia Habib og ordfører Marianne Borgen åpne feiringen sammen med flere hundre dansere som vil vise årets dans.

Dansens Dager 2020
Fra 24. til 26. april vil vi for 23. gang i Norge feire dans som uttrykksform. Dansens Dag ble opprettet av UNESCO i 1982 og feires i mer enn 60 land. Målet med dagen er å løfte frem verdien av dansekunst og betydningen dans kan ha både for et samfunn og for enkeltindividet. Feiringen foregår i mer enn 60 land og har en inkluderende og forenende ramme – feiringen skal tilhøre alle uansett dansesjanger, alder og politisk, kulturell eller religiøs tilhørighet.

Foto Sigrun Drivdal Johnsen3G1A5270

Danseinformasjonen, som er koordinator for Dansens Dager i Norge, er det nasjonale kompetansesenteret for dansekunst. Danseinformasjonen ble opprettet i 1994 og finansieres over statsbudsjettet. Danseinformasjonen har koordinert Dansens Dager siden 2001.