Når var sist gang du snurret bortover til kaffemaskinen, eller hoppset til trikken? Dansens Dager-ambassadør Martin Slaatto er grunnlegger av Transporteringsdans (TD), som er både dans og trening, med kunstperspektiv. Ved hjelp av 20 kort, som presenterer forskjellige bevegelser, stillinger og sinnstilstander kan du med Transporteringsdans utfordre det fysiske, bryte konformitet og beskue hverdagen fra en annen vinkel.

«Transporteringsdans fremmer bevegelsesgleden og henter opp de utallige mulighetene til dans som vi får i løpet av dagen. På vei ned trappen, ned korridoren, ut av heisen, når vi åpner kjøleskapet, lar oss falle ned i godstolen eller lager spor i snøen. Kjenn gleden ved å bevege deg. At det er DIN kropp i forhold til disse omgivelsene - kanskje kjenner du fornemmelsen av dans - av transformasjon - av spenning. Du får lyst til å hoppse - til å gli - til å snurre. TD-kortene hjelper oss til mer nærvær og empati, og til å våge litt mer.» - Martin Slaatto.

DDD bilde01

Denne videoen er delt i to deler. Første del er Transporteringsdans (TD) ute i Oslo og andre del er en instruksjon hvor Martin presenterer de 20 kortene i TD-kortstokken. Du kan selv velge hvilke kort du vil bruke og hvordan du vil sette dem sammen.

Last ned TD-kortstokken HER
Last ned musikken HER
Hør musikken på Spotify HER

Martin gress01

For niende gang produserer Danseinformasjonen en egen Dansens Dager-dans med tilhørende instruksjonsfilm. Martin Slaatto har idé og koreografi og musikken er laget av Niwin Music (Nikolai Nypan). Instruksjonsfilmen og musikken deles gratis på dansensdager.no. Dansens Dager 2019 er stolt samarbeider av Oslo europeiske miljøhovedstad. Årets motto er å gjøre byen mer human og fylle den med bevegelse ved å oppfordre til å bruke kroppen som transportmiddel.

Nasjonal flashmob
Fredag 26. april klokken 1200 vil flere tusen barn og unge over hele landet danse årets dans som en markering av at Dansens Dager 2019 er i gang. På Operataket i Oslo vil Martin Slaatto og ordfører Marianne Borgen åpne feiringen sammen med flere hundre dansere.

Dansens Dager 2019
Fra 26. til 29. april vil vi for 21. gang i Norge feire dans som uttrykksform. Dansens Dag ble opprettet av UNESCO i 1982 og feires i mer enn 60 land. Ønsket er å løfte frem og synliggjøre dansekunst og betydningen dans kan ha både for et samfunn og for enkeltindividet. Feiringen foregår i mer enn 60 land og har en inkluderende og forenende ramme – feiringen skal tilhøre alle uansett dansesjanger, alder og politisk, kulturell eller religiøs tilhørighet.

Dansens Dager på Facebook og Instagram

Faktaboks og pressebilder

Danseinformasjonen, som er koordinator for Dansens Dager i Norge, er det nasjonale informasjons- og kompetansesenteret for dansekunst. Danseinformasjonen ble opprettet i 1994, finansieres over statsbudsjettet og har en rekke oppgaver knyttet til dansekunsten i Norge. Danseinformasjonen har koordinert Dansens Dager siden 2001.

Les mer om Dansens Dager

Foto & film: Tale Hendnes