Dansens Dager-ambassadørene i Tabanka Dance Ensemble har laget en afrogenisk koreografi som er en blanding av afrikansk og karibisk dans. Ambassadørene ønsker å dele sin kjærlighet for dansen og de håper instruksjonsvideoen kan få afrikansk-estetisk dans ut til flere mennesker og skape entusiasme og glede.


Det er den åttende gangen Danseinformasjonen produserer en egen Dansens Dager-dans med tilhørende instruksjonsfilm. Tabanka Dance Ensemble har idé og koreografi og Tommy Berre er komponist. Instruksjonsfilmen og musikken deles gratis på dansensdager.no.

Her er dansen:

Nasjonal flashmob
Fredag 27. april klokken 1200 vil flere tusen barn og unge over hele landet danse årets dans som en markering av at Dansens Dager 2018 er i gang. På Operataket i Oslo vil Tabanka Dance Ensemble åpne feiringen sammen med flere hundre andre dansere.

Dansens Dager 2018
Fra 27. til 29. april vil vi for 20. gang i Norge feire dans som uttrykksform. Dansens Dag ble opprettet av UNESCO i 1982 og feires i mer enn 60 land. Ønsket er å løfte frem og synliggjøre dansekunst og betydningen dans kan ha både for et samfunn og for enkeltindividet. Feiringen foregår i mer enn 60 land og har en inkluderende og forenende ramme – feiringen skal tilhøre alle uansett dansesjanger, alder og politisk, kulturell eller religiøs tilhørighet.

Dansens Dager på Facebook og Instagram

Danseinformasjonen, som er koordinator for Dansens Dager i Norge, er det nasjonale informasjons- og kompetansesenteret for dansekunst. Danseinformasjonen ble opprettet i 1994, finansieres over statsbudsjettet og har en rekke oppgaver knyttet til dansekunsten i Norge. Danseinformasjonen har koordinert Dansens Dager siden 2001.

Les mer om Dansens Dager

Foto & film:Tale Hendnes