Fredag den 28. april kl. 2000 inviteres det til samlytting av NRK P2s radiodokumentar "Dansere dør to ganger" på Ugla BAR i Oslo. Dokumentaren vil bli introdusert av produsent Kjetil Saugestad og Ida Creed, som har oversatt dokumentaren og er fortellerstemmen i den norske versjonen.

Dans som en gresshoppe i en tørketrommel! Dyrk kreativiteten, her er det ikke noe som er riktig eller galt, pent eller stygt. Ha det gøy og løs danseoppgavene akkurat slik du har lyst, og lær deg Th'Lines signaturdans.

Marte Mikkelsen går andre året på bachelor-programmet Prosjektledelse kunst og kreativ næring ved Westerdals i Oslo og vi er så heldige å få ha henne hos oss i hele åtte uker! Vi har stilt henne tre spørsmål slik at også dere kan bli litt kjent med henne.

Danseinformasjonen har, som tidligere år, søkt grunneier og politi i Oslo om tillatelse til å danse ute under Dansens Dager. Vi håper grupper og enkeltaktører vil være med å synliggjøre dagene med dans i bybildet. I år har vi fått tillatelse til å danse på Olaf Ryes Plass, Operataket, Birkelunden og Eidsvolls plass utenfor Stortinget.

Danseinformasjonen tilbyr seks profesjonelle dansekunstnere en gratis økt på Scenehuset i Oslo under Dansens Dager 2017, mot at de åpner dørene for publikum. Kunstnerne bestemmer selv om de vil ha åpne dører hele eller deler av økten.

Dansens Dager er deltakerinitiert; skoleelever danser i skolegården eller i gymsalen, profesjonelle dansere tar kunsten sin ut i gatene eller åpner opp studio, og danseentusiaster over hele landet finner sin måte å feire dansen på. Det holdes visninger og dansekurs, noen går i dansetog, har samtaler om dans, visning av dansefilmer eller utstilling av dansebilder. Fellesnevnerne er dans, fellesskap og åpenhet.

Bergen Dansesenter- regionalt kompetansesenter for dans, markerer Dansens Dager med et stort arrangement i sentrum lørdag 29. april 2017. I forbindelse med denne markeringen ønsker de å invitere de profesjonelle dansekunstnere i regionen til å markere Dansens Dager – enten som en del av dette arrangement eller med egne, uavhengige arrangement.

Åpen Scene for Dans er en visningsplattform der dansekunstnere kan vise work-in-progress eller kortere, ferdige koreografier. Arrangementet er et samarbeid mellom DansiT og Teaterhuset Avant Garden i forbindelse med feiring av Dansens Dager 2017, fredag 28. april. Frist: 1. mars

Danseinformasjonen er stolte over å kunne presentere Kristina Søetorp og Ida Wigdel i Th'Line som ambassadører for Dansens Dager 2017, som går av stabelen 28. – 30. april.

Dansens Dager 2017 vil bli feiret i hele landet fra 28. - 30. april. Danseinformasjonen oppfordrer til å registrere alle dansearrangement i denne perioden på våre sider slik at vi kan samle dem til et nasjonalt program. Under Dansens Dager 2016 hadde vi nærmere 150 arrangementer på landsbasis i løpet av feiringen. Se programmet for 2016 her.

 

Hvis du ønsker å være deltaker på Åpen Scene, så send link til video og et par ord om hva du/dere driver med snarest til post@dansensdager. Forestillingen vil holdes på på hovedscenen på Dansens Hus den 30. april. Deltakerne må sette av hele dagen fra ca kl 11.00 til forestillingen er ferdig ca kl 19.00.