dd16

I en trappegang, der det trådløse nettet karrer seg gjennom en låst kontordør i Niv Art Center i Dehli, sitter ambassadøren for Dansens Dager på en hakkete Skype-linje. Snart kommer han hjem til Norge for å bidra til at flere får øynene - eller kroppene - opp for dans under Dansens Dager. Det gleder han seg til!

Les mer

Nå er programmet for Dansens Dager 2016 klart, og det viser stort mangfold av deltakere og sjangre. Alle kan være med på Dansens Dager, og vi inviterer hele Norge til å bli med! Det er både amatørenes, danseentusiastenes og de profesjonelles dag, og vi feirer Dansens Dager med et ønske om å sette dans på kartet.

Den 29. april kl 12.00, på Operataket i Oslo, åpner ambassadør Sudesh Adhana og ordfører Marianne Borgen Dansens Dager 2016. Rundt 150 dansestudenter vil danse årets dans etterfulgt av danseinnslag fra Karvan Dance, Centro de Flamenco, og Kingwings Crew.
Danseinformasjonen ønsker alle velkommen til å se på eller være med å danse årets dans.
danseinfo.no/dansens-dager/dd-dansen

Scenehuset i Oslo benyttes av profesjonelle dansekunstnere som prøvelokale og visningsarena og i løpet av Dansens Dager 2016 har vi åpnet opp Scenehuset for nysgjerrige publikummere. Dansekunstnerne du kan få møte er blant annet Siri Jøntvedt, Martin Slaatto, Sigrid Kopperdal / PRAXIS Oslo, Sanna E. Ryg & Ingrid Sørensen og Hanne Frostad Håkonsen.

Vil du være frivillig under Dansens Dager i Oslo?
Dansens Dager 2016 feires over hele landet fra 29. april – 1. mai, og i Oslo har vi fått tillatelse til å danse på Egertorget, Olaf Ryes Plass, Operataket og Youngstorget. I tillegg blir det offisiell åpning av dagene med ordfører Marianne Borgen på Operataket den 29. april kl 12.00.

Vi ønsker igjen å invitere hele Norge med på en nasjonal Flash Mob på den internasjonale Dansens Dag. Lær deg årets dans og dans den der du bor, hvor som helst!

For sjette gang har Danseinformasjonen produsert en egen Dansens Dager-dans som deles gratis på nettet og som du kan lære deg med litt øvelse! Ambassadør Sudesh Adhana har koreografert dansen og Jon Balke har komponert musikken.

Danseinformasjonen samarbeider med Soul Sessions Oslo om en jam i foajeen på Dansens Hus den 30. april ca kl 1930 og det er helt gratis! DJ spiller og dansegulvet er åpent for alle som vil. Jamen starter etter Åpen Scene. Soul Sessions Oslo er en organisasjon som jobber for å fremme hiphop kulturen i Norge i form av rusfrie arrangementer med streetdance i fokus. Jam med Soul Sessions Oslo er ett alkoholfritt arrangement fram til kl 2200.

Hvert år arrangerer Danseinformasjonen visningsarenaen Åpen Scene i forbindelse med Dansens Dager, og i år kan vi skryte av et mangfoldig program! Deltagere er Kirkenær ballettskoles barneballett, Norsk Folkemuseums Dansegruppe, Surreal Crew, Kari Helene Østby/Centro de Flamenco, Tabanka Dance Ensemble, studenter fra Musikkteaterhøyskolen, Helene Spilling & Jonas Pettersen (sportsdansere), Damini House of Culture, Karvan Dance, Grete Brunvoll og årets ambassadør Sudesh Adhana.

Vi i Danseinformasjonen er glade for å kunne presentere Sudesh Adhana som ambassadør for Dansens Dager 2016, som går av stabelen 29. april – 1. mai. Adhana er en ettertraktet danser og koreograf, og var sist å se på Den Norske Opera & Ballett der han danset soloen MAN, koreografert av Sølvi Edvardsen.

I Oslo har vi fått tillatelse til å danse på Youngstorget 30. april, Operaen 30. april og 1. mai, Egertorget 30. april og 1. mai og Olaf Ryes Plass 30. april og 1. mai.
Alle stedene har tilgang til strøm, eventuelt musikkanlegg må medbringes. Tidene er fra 12.00 til 18.00 alle fire stedene. Interesserte registrerer sitt arrangement hos oss via registreringsskjemaet her og fyller inn ønsket plass og tid (her er det første man til mølla).

Det er løpende påmelding og registrering av arrangementer helt fram til Dansens Dager, men hvis du vil at ditt arrangement skal være med i lanseringen av årets Dansens Dager-program må det registreres innen 20. april. Registrer ditt arrangement her

Tusen takk for en kjempefin feiring i 2015. Husk og holde av dagene 29. april til 1. mai 2016 - da skjer det igjen!

q-and-a
Vi har samlet et knippe med de vanligste spørsmålene rundt Dansens Dager. Kanskje du får svar på det du lurer på her?

Dansens Dager er deltakerinitiert; skoleelever danser i skolegården eller i gymsalen, profesjonelle dansere tar kunsten sin ut i gatene og danseentusiaster over hele landet finner sin måte å feire dansen på. Det danses halling i handlegata, indisk i skogen, klassisk på torget og hiphop på scenen. Noen holder også dansekurs, går i dansetog, har samtaler om dans, visning av dansefilmer eller utstilling av dansebilder. Fellesnevnerne er dans, fellesskap og åpenhet.