dd17

Marte Mikkelsen går andre året på bachelor-programmet Prosjektledelse kunst og kreativ næring ved Westerdals i Oslo og vi er så heldige å få ha henne hos oss i hele åtte uker! Vi har stilt henne tre spørsmål slik at også dere kan bli litt kjent med henne.

Danseinformasjonen har, som tidligere år, søkt grunneier og politi i Oslo om tillatelse til å danse ute under Dansens Dager. Vi håper grupper og enkeltaktører vil være med å synliggjøre dagene med dans i bybildet. I år har vi fått tillatelse til å danse på Olaf Ryes Plass, Operataket, Birkelunden og Eidsvolls plass utenfor Stortinget.

Danseinformasjonen tilbyr seks profesjonelle dansekunstnere en gratis økt på Scenehuset i Oslo under Dansens Dager 2017, mot at de åpner dørene for publikum. Kunstnerne bestemmer selv om de vil ha åpne dører hele eller deler av økten.

Dansens Dager er deltakerinitiert; skoleelever danser i skolegården eller i gymsalen, profesjonelle dansere tar kunsten sin ut i gatene eller åpner opp studio, og danseentusiaster over hele landet finner sin måte å feire dansen på. Det holdes visninger og dansekurs, noen går i dansetog, har samtaler om dans, visning av dansefilmer eller utstilling av dansebilder. Fellesnevnerne er dans, fellesskap og åpenhet.

Bergen Dansesenter- regionalt kompetansesenter for dans, markerer Dansens Dager med et stort arrangement i sentrum lørdag 29. april 2017. I forbindelse med denne markeringen ønsker de å invitere de profesjonelle dansekunstnere i regionen til å markere Dansens Dager – enten som en del av dette arrangement eller med egne, uavhengige arrangement.

Åpen Scene for Dans er en visningsplattform der dansekunstnere kan vise work-in-progress eller kortere, ferdige koreografier. Arrangementet er et samarbeid mellom DansiT og Teaterhuset Avant Garden i forbindelse med feiring av Dansens Dager 2017, fredag 28. april.

Danseinformasjonen er stolte over å kunne presentere Kristina Søetorp og Ida Wigdel i Th'Line som ambassadører for Dansens Dager 2017, som går av stabelen 28. – 30. april.

Dansens Dager 2017 vil bli feiret i hele landet fra 28. - 30. april. Danseinformasjonen oppfordrer til å registrere alle dansearrangement i denne perioden på våre sider slik at vi kan samle dem til et nasjonalt program. Under Dansens Dager 2016 hadde vi nærmere 150 arrangementer på landsbasis i løpet av feiringen. Se programmet for 2016 her.

 

Hvis du ønsker å være deltaker på Åpen Scene, så send link til video og et par ord om hva du/dere driver med snarest til post@dansensdager. Forestillingen vil holdes på på hovedscenen på Dansens Hus den 30. april. Deltakerne må sette av hele dagen fra ca kl 11.00 til forestillingen er ferdig ca kl 19.00.